יאקיטורי שיפודי עוף יפאנים

גם היאקיטורי הם שיפודי במבוק קטנים עליהם מעמיסים  בדרך כלל עוף ובד״כ צולים אותם על גחלים

אפשר גם להכין אותם במחבת משומנת מעט, לא ממש טיגון אלא יותר צריבה.

היאקיטורי הם מאכל מאוד פופולארי ביפן (גם בתאילנד ובוויאטנם), זה אוכל מהיר, זמין וטעים.

הכנתו מאוד פשוטה:

מה

250 גרם חזה עוף קוביות או פרגיות (שימו לב שלפרגיות נדרש יותר זמן בישול מלחזה עוף)

כף סאקה (אפשר יין לבן)

חצי כפית ג׳ינג׳ר מרוסק

שן שום מרוסקת

כף גדושה של חמאת בוטנים (אני ריסקתי למשחה בוטנים מומלחים עבד נהדר)

מעט פלפל שחור מעט מלח

כפית דבש

כף פיש סוס

כף סויה

מעט צ׳ילי יפאני לחריפות עדינה

איך 

לערבב היטב, לשפד על שיפודוני במבוק קטנים.

לחמם מחבת עם כף שמן אחת בלבד, על להבה בינונית להוסיף את השיפודים ולטגן היטב מכל הצדדים עד שמוכן.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

חבל הבאסקים כשאומרים לי חבל הבאסקים, אני מייד נזכרת בפינצ׳וס הקטנים והמטריפים, בטעמים של ספרד החושנית, בצבעים ירוקים וטעימים של חבל ארץ הררי ומשובח. אני

עלי גפן בסגנון טורקי

בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן. תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי. כשאין

הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני

חצילים בעגבניות של אבא שלי

חצילים הם אהבה גדולה. זר לא יבין זאת. ֿ אבל כל מי שאוהב חציל מכיר את האחווה הזו. הירק הנפלא הזה, שהוא ים תיכוני וממנו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.