צוקונה – שיפודי קבאב יפנים

גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן

מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות.

אני הכנתי מפרגיות.

זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל כך נוח וקל להכנה.

אגב, לאחר שהשיפוד הזה עשוי היפנים טובלים אותו בחלמון של ביצה נא ואוכלים !

(לא תודה….)

מה

400 גרם פרגיות טחונות גס יחסית (לא משחה)

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק (לבן וירוק)

כף סאקה (או יין לבן)

כף מירין (כו חצי כפית סוכר)

פלפל שחור

כפית ג׳ינג׳ר מרוסק

שן שום מרוסקת

מעט פלפל צ׳ילי יפאני או צ׳ילי רגיל

לרוטב  2 כפות סויה, כף סאקה, כף מירין, חצי כפית סוכר חום מעט צ׳ילי

*הצ׳ילי לא במקור זה רק הלבנטיניות שלי שחייבת את זה.

איך

מערבבים הכל היטב ולשים היטב, למעט חומרי הרוטב. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות .

מקבבים קבבים ארוכים ומלפפים אותם מסביב לשיפודי הבמבוק הקטנים. אני אוהבת להכניס למקפיא ל 10 דקות על מנת שיתייצבו מעט לפני הטיגון.

במחבת חמה עם מעט מאוד שמן (אולי כף) מוסיפים בזהירות את השיפודים ועל להבה בינונית מטגנים-צורבים מכל הצדדים עד שהם מוכנים, זה קורה די מהר משהו כמו 5 דקות.

כשהבשר מוכן, שופכים מעל את הרוטב המעורבב ומגלגלים את השיפודים בתוך הרוטב הנפלא. מבשלים עוד דקה או שתיים ומורידים מהאש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחם פורים

אצל אמא שלי אכלנו חלות כל סוף שבוע. ֿשישי ושבת. מעולם לא קנינו חלות לשבת. ככה היה. והיו גם חלות מיוחדות לאירועים מיוחדים. למשל: חלה מיוחדת

ניוקי בסגנון סורנטו

סורנטו הוא חצי אי בחוף אמלפי בדרום איטליה שהוא אחד המקומות הכי יפים בעולם. הכי יפים. המים התכולים והכפרים מסביב לחצי האי מהממים ביופיים. הנופים,

מרק כתום חלום

את המרק הזה אתם לא מכירים. באחריות. אתם מכירים מרקים כתומים אחרים אבל לא את זה. וזה….. המרק הזה נולד  איפהשהו והתגלגל עם השנים עד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.