ארטישוק אלה רומאנה

שני סוגי תבשילי ארטישוק מוכרים ברומא : אלה רומאנה ואלה ג׳ודאייקה.

אלה ג׳ודאייקה זה הארטישוק המטוגן בשמן עמוק טעים להפליא, והוא הובא על ידי היהודים מגירוש ספרד.

השני הוא אלה רומאנה – בסגנון רומא – והוא מתבשל לו לאיטו בציר עשיר של יין לבן ולימון ממולא בנענע ושום טרי לפעמים גם מוסיפים לו אנשובי קצוצים, טבול בשמן זית כתית טהור.

משמש כתוספת לארוחה או כאנטיפסטי.

מנה טהורה בפשטותה ובחמורי הגלם שלה.

מנה שמדגימה באופן מושלם את הפשטות והשלמות של המטבח המושלם הזה: המטבח האיטלקי.

מה

4 ארטישוקים רצוי גדולים מאוד אם אפשר עם הגבעול מעל.

כוס עלי נענע קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק

אפשרי: 2 פילטים אנשובי קצוצים

שמן זית , מלח פלפל

מיץ מחצי לימון

1/3 כוס יין לבן

כוס ציר עוף ציר צמחי או מים רותחים.

איך 

מנקים את הארטישוקים, כל סרטון ביוטויוב יראה איך.

בגדול תולשים את העלים הקוצנים החיצוניים, חותכים את הארטישוק לרוחבו – משאירים כ 3 או 4 ס״מ מהלב – ומנקים את השערות שבתוך הלב.

חשוב מאוד להשליך אותם לקערה עם מים ולימון מיד עם סיום הניקוי על מנת שלא ישחירו.

קוצצים את הנענע השום והאנשובי, מערבבים.

ממלאים את ליבו של הארטישוק והופכים את הלב לתוך סיר.

מוזגים לסיר 2-4 כפות שמן זית ומחממים על להבה, מוסיפים את היין ומאדים 2-3 דקות, מוסיפים את הציר ואת מיץ הלימון, מלח ופלפל.

מרתיחים, מכסים מנמיכים ומבשלים בערך 25 דקות עד שהירק מתרכך והנוזלים כמעט מתאדים.

הכי טעים לאכול אותו מצונן לגמרי.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חטיפי חומוס ופול

בכל פיצוציה ופיצוחיה אפשר למצוא קטניות מטגנות: חומוס, פול, אפונה. זה מלוח, זה טעים והכי מתאים עם משקה חריף. אצל אמא שלי, שהאורחים לא פסקו

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.