את הכרוב הזה אכלתי בראמניה ביפן. בטוקיו.

עד היום אני לא בטוחה אם זה היה כרוב או ג׳ינג׳ר כבוש שאיבד את טעמו העז ונותר עם ארומה וטעם ג׳ינג׳רי עדין עדין עדין.

שלוש פעמים אכלנו בראמניה הזו (מסעדת ראמן שהוא מרק יפאני) ובכל פעם , לבושתי הרבה, כמעט וחיסלתי את הצנצנת שעמדה על הדלפק, יחד עם רטבים אחרים. גם כשהסתכלתי מסביב בחשש, ראיתי שכמעט איש לא הושיט ידו לצנצנת, רק אני ….. להגנתי אומר שזה היה כל כך טעים !!!!

מה 

כרוב אחד גדול פרוס לרצועות דקיקות דקיקות רצוי במנדולינה או בסכין חדה ובזהירות ובסבלנות – בערך חצי קג

כוס וחצי חומץ בן יין או חומץ תפוחים או חומץ אורז

כוס וחצי מים רגילים

כף שטוחה של מלח

כף שטוחה של סוכר

3-4 צ׳ילי מיובשים קצוצים

2-3 ס״מ ג׳נג׳ר פרוס עם הקליפה

קורט כורכום

אופציונלי: חתיכת אצת קומבו חתוכה לרצועות דקות.

איך 

מרתיחים את הנוזלים הסוכר המלח הקומבו והצ׳ילי והג׳ינג׳ר עד שהגרגרים נמסים.

מוסיפים את הכורכום ומערבבים.

מרתיחים את הנוזל שוב ומוסיפים את רצועות הכרוב ומרתיחים שוב. כשהנוזלים רתחו, מכבים את האש מכסים את הסיר ומניחים כך עד שהכל מתקרר.

מעבירים לצנצנת זכוכית ומכניסים למקרר.

מתעלפים !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחם קופים הונגרי

לחם קופים שאכלתי בהונגריה ומסתבר שמדובר במאפה מקומי. אז מי היה פה קודם? האמריקאי או ההונגרי? לא משנה. אז מהו לחם קופים? בצק שמרים עשיר

לביבות סנדוויצ׳ טוניסאי

או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי  הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם. כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת

חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין. מה 2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת 4 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות הריסה מרוקאית

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.