מאפה פילו של תפוחי עץ והדרים

באמת שלא הייתי טורחת לכתוב לכם מתכון לעוגת תפוחים פילו, שהיא טעימה וכה פשוטה להכנה וכל אחד יודע להכין אותה.

אבל היה פה משו נוסף שמקפיץ את העוגה הזה מ 8 ל 18….לא פחות.

הדרים.

תפוז, לימון , ליים.

וסירופ…תפוזי, הדרי, מעלף בניחוח ובטעם.

מה

תבנית עגולה 20-22 מרופדת בנייר אפייה

6 עלי פילו מופשרים

5-6 תפוחי עץ ירוקים קלופים פרוסים ללא הליבה

2 כפות סוכר

30 גרם חמאה

גרידה מלימון אחד גדול, מ-2 ליים ומתפוז אחד גדול

1/2 כפית קורנפלור + כף מים

3-4 כפות מיץ לימון טרי

3-4 כפות צימוקים אני אוהבת אוזבקים

חמאה מומסת או שמן זית לשימון הפילו

אופציונלי פניני סוכר

לסירופ

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ מעורב של תפוז, ליים ולימון

2 כפות גרידה מלימון, ליים תפוז

מרתיחים את הכל על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהסירופ סמיך יותר, מצננים.

איך 

למחבת רחבה מוסיפים את החמאה, התפוחים, הגרידות, הסוכר ומבשלים כחמש דקות.

מוסיפים את מיץ הלימון, ומוסיפים את הקרנפלור והמים המעורבבים, מערבבים עוד דקה ומורידים מהאש.

מצננים. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

משמנים את עלי הפילו :

משתמשים בכל פעם בשני עלים יחדיו, ממלאים אותם לאורכם בשליש מהתפוחים ויוצרים מעין ״נקניק״ ארוך אותו מניחים בתבנית העגולה. כך גם עם העלים הבאים, מתקבלים 3 ״נקניקים״ אותם מגלגלים לכדי ״שבלול״ אחד עגול, שיושב בנוחות בתוך התבנית.

מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל פניני סוכר.

אופים בחום של 180 מעלות בערך 30-40 דקות, עד שהמאפה שחום ופריך.

מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ויוצקים מעל את הסירופ ההדרי.

הסירופ וההדרים הם אלו שמקפיצים את העוגה מ – 8 ל- 18…. בעצם…ל 25.

שנה טובה !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית. מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם עם האוכל

פיצת עוף משגעת ומהירה

פיצת העוף הזו נולדה מפיתה עיראקית שהתחילה להתייבש קצת. ההשראה באה מהמחמאר (או מסאחאן) מהמטבח הערבי שהוא גם סוג של פיצת עוף, שם משתמשים בעוף

ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך? שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ (טוב,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.