מאפה פילו של תפוחי עץ והדרים

באמת שלא הייתי טורחת לכתוב לכם מתכון לעוגת תפוחים פילו, שהיא טעימה וכה פשוטה להכנה וכל אחד יודע להכין אותה.

אבל היה פה משו נוסף שמקפיץ את העוגה הזה מ 8 ל 18….לא פחות.

הדרים.

תפוז, לימון , ליים.

וסירופ…תפוזי, הדרי, מעלף בניחוח ובטעם.

מה

תבנית עגולה 20-22 מרופדת בנייר אפייה

6 עלי פילו מופשרים

5-6 תפוחי עץ ירוקים קלופים פרוסים ללא הליבה

2 כפות סוכר

30 גרם חמאה

גרידה מלימון אחד גדול, מ-2 ליים ומתפוז אחד גדול

1/2 כפית קורנפלור + כף מים

3-4 כפות מיץ לימון טרי

3-4 כפות צימוקים אני אוהבת אוזבקים

חמאה מומסת או שמן זית לשימון הפילו

אופציונלי פניני סוכר

לסירופ

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ מעורב של תפוז, ליים ולימון

2 כפות גרידה מלימון, ליים תפוז

מרתיחים את הכל על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהסירופ סמיך יותר, מצננים.

איך 

למחבת רחבה מוסיפים את החמאה, התפוחים, הגרידות, הסוכר ומבשלים כחמש דקות.

מוסיפים את מיץ הלימון, ומוסיפים את הקרנפלור והמים המעורבבים, מערבבים עוד דקה ומורידים מהאש.

מצננים. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

משמנים את עלי הפילו :

משתמשים בכל פעם בשני עלים יחדיו, ממלאים אותם לאורכם בשליש מהתפוחים ויוצרים מעין ״נקניק״ ארוך אותו מניחים בתבנית העגולה. כך גם עם העלים הבאים, מתקבלים 3 ״נקניקים״ אותם מגלגלים לכדי ״שבלול״ אחד עגול, שיושב בנוחות בתוך התבנית.

מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל פניני סוכר.

אופים בחום של 180 מעלות בערך 30-40 דקות, עד שהמאפה שחום ופריך.

מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ויוצקים מעל את הסירופ ההדרי.

הסירופ וההדרים הם אלו שמקפיצים את העוגה מ – 8 ל- 18…. בעצם…ל 25.

שנה טובה !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה. רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא

מדלין – נסיכת העוגיות הצרפתיות

המדלין היא נסיכה מפונקת. נסיכה צרפתיה. הסוד הוא בהשחמה הנכונה של החמאה ובאפייה המדוייקת. במיוחד חשוב זמן האפייה המדוייק. דקה אחת יותר מהנדרש – והמדלין

פלפלים חמוץ מתוק

חמוץ מתוק. וחריף. כי אני אוהבת להוסיף חריף לכל דבר כמעט וכי החריף היה חסר לי פה. קיצר אגרו דולצ׳ה פפרוני מיי סטייל. כסלט חם

מעדן טונה צרובה

הוידוי שלי הוא שאני לא משתגעת על דגים נאים. אני יכולה ביס או שניים, עם משו ליד אבל ממש ממש נא… לא ממש. אבל טונה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.