תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר.
המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי.
כי ככה אוכלים סלט מנגו נפלא בתאילנד.
אז אולי במקום שוב מטבוחה ושוב סלט חסה או כרוב במיונז….שווה להרים על שולחן החג את הסלט הצבעוני, הטעים, המטריף הזה?
מה
מנגו בוסרי אחד גדול קלוף
2 כפות פיש סוס
2-3 כפות מיץ ליים או לימון
כפית סוכר דקלים או סוכר חום
חצי כוס עלי נענע שלמים
2-3 בצלי שאלוטס חתוכים גס אם בצל סגול קטן פרוס לרצועות דקות
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
חצי כוס עלי בזליקום, עדיף תאילנדי אם אין אז רגיל
צילי אדום פרוס דק דק כמה שאוהבים.
יש האוהבים להוסיף לזה רצועות פלפל אני לא אוהבת אופציונאלי
גם אופציונאלי: קשיו מומלח קלוי
איך
מגלפים את המנגו עם קולפן דק או קולפן מיוחד, על מנת ליצור ״שערות״ מנגו.
מערבבים את כל הירקות, מוסיפים את טבעות הצי׳לי.
מערבבים את הפיש סוס, הליים והסוכר ומתבלים את הסלט.
הכי הכי חשוב לתבל שנייה לפני שאוכלים.
והכי חשוב לטעום ולהרגיש אם חסר לי משו בטעם. הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק מלוח. וחריף….כמובן.
גנעדן….. כלומר… תאילנד.
טבעוני מחליף פישסוס עם סויה .