פנקייק גדול, משפחתי, היסטרי, שרץ עכשיו בכל הרשתות.
טעמתי אותו לראשונה כשביקרנו באמסטרדם לפני …. לא זוכרת מתי אבל לפני הרבה שנים.
הקטע בפנקייק הזה שמכינים אותו בתנור, במחבת גדולה אחת וההכנה שלו – ללא האפיה – אורכת בערך
דקה.
אוקיייי קחו שתי דקות.
הוא טעים בטירוף, בטירוף.
אפשר לשלב בתוך הבלילה פירות יער או צימוקים ואפשר להחליט שמוסיפים אותם לאחר האפייה.
בקיצור הפנקייק הזה סלחני מאוד, טעים מאוד וקל קלי קלות.
אפשר גם לפזר מעל אבקת סוכר, להגיש עם קצפת או שמנת חמוצה ממותקת. אפשר לזלוף עליו סירופ שוקולד.
מה
מחבת או קלחת נמוכה בקוטר של כ 25 ס״מ
20 גרם חמאה לשימון המחבת
לבלילה
3 ביצים גדולות
כף סוכר גדושה מאוד
2/3 כוס חלב או חלב ושמנת מתוקה מעורבבים
2/3 כוס קמח רגיל
טיפונת מלח
ווניל, גרידת לימון או גרידת תפוז
2 כפות שמן זית או 25 גרם חמאה מומסת
איך
מחממים תנור ל 220 מעלות.
מקציפים את הביצים עם הסוכר היטב עד שהתערובת קלילה ותפוחה, מוסיפים את החלב מערבלים בעדינות, מוסיפים את הקמח, המלח ויתר המרכיבים. מערבבים עד שאין גושים. אם יש חשש לגושים כדאי ורצוי לסנן את הבלילה במסננת.
(לעצלנים בינינו אומר שגם אם לא מקציפים את הביצים אלא טורפים היטב במטרפה זה יוצא טעים מאוד).
בשלב זה אפשר להחליט שאפשר להוסיף חצי כוס פירות יער או 1/2 כוס צימוקים (כדאי להשרות אותם באלכוהול קודם לחצי שעה ואז לסנן).
כשהתנור חם דיו, מכניסים את המחבת לתנור ומחממים אותה לחצי דקה, מוציאים את המחבת בזהירות עם כפפה מתאימה ומוסיפים את החמאה לשימון המחבת.
יוצקים בזהירות את הבלילה ומחזירים מיד לתנור.
אופים מבלי לפתוח את דלת התנור 20-25 דקות. אפשרי גם בטורבו.
המאפה מתרומם, מתנפח והשוליים שלו משחימים מאוד.
מוציאים ומגישים חם חם (הפנקייק צונח לכן כדאי להזדרז וגם להיזהר).
לפני ההגשה מאבקים עם אבקת סוכר ומוסיפים שמנת מוקצפת או שמנת חמוצה, עם או בלי פירות יער.
לשמנת חמוצה
מערבבים היטב 2 שמנת חמוצה עם מעט גרידת לימון, כף אבקת סוכר ומעט ווניל.