גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם.

היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו.

היא נקראת כך, מכיוון שהאופה, כשסיים את אפיית הלחמים שלו, ניצל את חום התנור כדי לאפות תפוחי אדמה.

הוא טיגן תועפות בצל, הניח בתחתית המחבת, פיזר מעל פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה תיבל במלח ופלפל מעט ציר ירקות או בשר לפעמים הוסיף שאריות גבינה והופ לתנור העצים הלוהט.

כך נצלו להם בתנור, עד שהתרככו, התקרמלו, השחימו והטריפו את העולם כולו.

עד היום.

המתכון הזה מעט שונה ומקצר תהליכים.

יאללה מתחילים

מה

4-6 תפוחי אדמה בינוניים לבנים או אדומים פרוסים דקיק דקיק אפשרי עם הקליפה

1/2 כוס דחוסה של גבינה מגוררת רצוי פקורינו או פרמז׳ן או קשה אחרת

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן

20 גרם חמאה.

  1. את פרוסות הירק שוטפים היטב במים מהברז, מסננים ומניחים בקערה, ממליחים ומפלפלים.
  2. לוקחים מחבת נון סטיק בגודל בינוני ומוזגים לתוכה את שמן הזית.
  3. מסדרים בשכבות את תפוחי האדמה, וביניהם את הגבינה, כך שכבה תפוחי אדמה שכבת גבינה ו כן הלאה עד שמסיימים בשכבת תפוחי אדמה.
  4. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל לשכבה האחרונה.
  5. מעבירים את המחבת ללהבה בינונית גבוהה ומטגנים כך במשך 2-3 דקות, מכסים, מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ 30 דקות tu עד שתפוחי האדמה רכים והתחתית שחומה ומשגעת. (נועצים סכין חדה וכך מרגישים אם הם רכים דיים).
  6. אפשרי בשלב זה להעביר לתנור גריל שחומם מראש להשחמת החלק העליון.
  7. אפשרי להפוך את התבשיל על צלחת ולטגן את הצד השני, כמו שעושים עם פריטטה.

 

זהו, תהנו.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק עוף תאילנדי עם כדורי עוף

מרק עוף עם כדורי עוף בטעמי תאילנד. גשם, קר אפילו המזגן בבית לא מצליח להתגבר על הטמפרטורות הנמוכות שירדו עלינו העונה…. קררררר….. בא לי מקום

קדירת בקר וירקות בסגנון טורקי

המפליא בקדירה המופלאה הזו היא המהירות שמכינים אותה. כל כך מתאימה לעכשיו, לסתיו האפרפר ולחורף המתקרב. חותכים את כל הירקות וקוביות הבשר, מתבלים ושולחים לתנור

I AM אמסטרדם

אחד הדברים הראשונים שמכים בך באמסטרדם זה השקט שלה. אחרי פריז, לונדון, ניו יורק ותל אביב, העיר הזו שקטה. יחסית, בכל זאת עיר. ועדיין, תחבורה

סלט סלמון

מסתבר שהישראלים מתים על סלמון. זה דג מספר אחד בישראל.ֿ מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.