הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו.
גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן זית.
מי צריך יותר מזה?
ההכנה כל כך פשוטה ומהירה וזה באמת הופך אותה למנה מנצחת.
מה
2 פילטים של דג לבן (אני השתמשתי בסול והסרתי את העור)
מלח, פלפל
2-3 כפות קמח
שמן זית
מיץ לימון (2-3 כפות או לפי הטעם)
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (עם אופציה למעט נענע קצוצה גם)
2 שיני שום פרוסות
10 עגבניות שרי חצויות
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
1 כף צלפים בחומץ
אופציונאלי : 1/4 כוס יין לבן
מחבת נון סטיק רחבה ונוחה
איך
לתוך המחבת להוסיף 2-3 כפות שמן זית ולחמם על להבה בינונית.
בינתיים מפלפלים וממליחים את הדגים וטובלים אותם בקמח משני הצדדים, מנערים היטב ומטגנים דקה או שתיים מכל צד, תלוי בגודל ועובי הדג. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים יחד עם הדגים.
בשולי המחבת וליד הדגים המיטגנים, מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו, מוסיפים את הזיתים, צלפים ומחצית מהפטרוזיליה.
לאחר שהופכים את הדג מוסיפים את היין ומאדים על להבה גבוהה.
מנמיכים ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט, העגבניות מטוגנות מעט וכל הרוטב עוטף את הדגים.
טועמים ומתקנים תיבול, בוזקים מעל את יתרת הפטרוזיליה וסוחטים את מיץ הלימון.