מעדן דגים בסגנון איטלקי

הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו.

גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן זית.

מי צריך יותר מזה?

ההכנה כל כך פשוטה ומהירה וזה באמת הופך אותה למנה מנצחת.

מה

2 פילטים של דג לבן (אני השתמשתי בסול והסרתי את העור)

מלח, פלפל

2-3 כפות קמח

שמן זית

מיץ לימון (2-3 כפות או לפי הטעם)

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (עם אופציה למעט נענע קצוצה גם)

2 שיני שום פרוסות

10 עגבניות שרי חצויות

2 כפות זיתי קלמטה מגולענים

1 כף צלפים בחומץ

אופציונאלי : 1/4 כוס יין לבן

מחבת נון סטיק רחבה ונוחה

איך

לתוך המחבת להוסיף 2-3 כפות שמן זית ולחמם על להבה בינונית.

בינתיים מפלפלים וממליחים את הדגים וטובלים אותם בקמח משני הצדדים, מנערים היטב ומטגנים דקה או שתיים מכל צד, תלוי בגודל ועובי הדג. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים יחד עם הדגים.

בשולי המחבת וליד הדגים המיטגנים, מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו, מוסיפים את הזיתים, צלפים ומחצית מהפטרוזיליה.

לאחר שהופכים את הדג מוסיפים את היין ומאדים על להבה גבוהה.

מנמיכים ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט, העגבניות מטוגנות מעט וכל הרוטב עוטף את הדגים.

טועמים ומתקנים תיבול, בוזקים מעל את יתרת הפטרוזיליה וסוחטים את מיץ הלימון.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

לחמניות חלב מסן סבסטיאן

קוראים להם בספרד Bollos Suizos. ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים. כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן. בשנייה. התאהבתי. מזכירות מאוד בריוש עשיר

פרעצל

הפרעצל הוא הבייגלה של הגרמנים והאזלסים. משם הוא הגיע לאמריקאים והמאפה המלוח הנהדר הזה, קיבל שם מקום של כבוד וגם בקולינריה העולמית. באלזס אוכלים אותו

פסטה טונה עגבניות

תשמעו סיפור: לפני הרבה שנים הגענו לסיציליה. שטופים ברומנטיות שהשאירה בכולנו הסדרה של “הסנדק”, החלטנו שאנחנו נוסעים לעיירה קטנה שנקראת קורליאונה. (נו …זה הדון מהסנדק).

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.