אך רחל רחל…מקסימה, עדינה, ביישנית ונחבאת לכלים, כך הכרתי אותה אז, כשהיינו אמהות צעירות, בבניין חדש, שאפילו את החצר עדיין לא סיימו. סימני טיח ואבנים זרוקות, בלי גינה ושביל מסודרים, אבל אנחנו שם, בבית, מקשקשות, נפגשות, מחליפות מתכונים ושמחות…עד ש…

שהיא ילדה וחטפה דיכאון לידה… ואני לא ידעתי בכלל מהזה דיכאון לידה ולא ידעתי מה קרה לה ולמה היא מתחרפנת לי מול העיניים, צועקת עליי טורקת לי דלתות בפנים, מקללת.

רחל היתה ממוצא פרסי ובשלנית מהממת. אוכל פרסי ביתי חם ומלא בניחוחות אקזוטיים. רחל היתה סגורה בבית רוב היום, מטפלת בילדיה הקטנים ומרצה את בעלה השוביניסט.

המון שנים חלפו מאז ואני מקווה שטוב לה לרחל, שהיתה אישה טובה ופשוטה ובשלנית על.

רחל גם לימדה אותי את הגונדי הטעים המנחם הזה.

מה

לקציצה

1/2 ק״ג חזה עוף טחון דק

כוס קמח חומוס טחון

כפית הל טחון

כפית כמון טחון

מלח, פלפל שחור

מעט כורכום

2 בצלים גדולים מרוסקים היטב (בבלנדר או במגי׳מיקס) עם הנוזלים

2 כפות שמן – ללוש היטב היטב ולשים בצד למנוחה קצרה.

למרק

2 כרעיים של עוף (או גרונות) או בכלל בלי חלקי עוף (הם רק יוסיפו את הטעם העדין של מרק עוף טבעי)

6 כוסות מים

2-3 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים גס (עם העלים)

3-4 גזרים שטופים קלופים וחתוכים גס

2 בצלים קלופים וקצוצים לקוביות גסות

מלח, פלפל

מעט כורכום

4-5 לימונים פרסיים עדיף לבנים מי שפחות אוהב יכול להוסיף מעט מיץ לימון בסוף

איך

שוטפים את הלימונים הפרסיים ודופקים אותם בפטיש לוודא שהם לא מעופשים בפנים.

מרתיחים את המים ומוסיפים את חלקי העוף מנקים את הקצף שצף עם הרתיחה.

לאחר מכן מוסיפים את הירקות מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים מכוסה בינתיים מכינים את הקציצות.

לאחר עשרים דקות של רתיחת הירקות, מקבבים קציצות גדולות בגודל של כדור טניס, כדאי להרטיב את הידיים מפעם לפעם, זה מקל על הגלגול ומוסיפים אותן למרק הרותח, לא נוגעים !!! מכסים, מנמיכים ומבשלים כעשרים דקות.

פותחים ובעזרת כף מפרידים את הקציצות שלעיתים נצמדות זו לזו, מכסים שוב, מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה.

סך הכל כדאי לבשל את התבשיל כשעה עד שעה וחצי.

זהו. אנחנו אוכלים את הגונדי כמרק אצל אכלו אותו עם אורז לבן כשהציר הזהוב משמש כרוטב מעל.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חצילים ממולאים בסגנון טורקי

אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום. והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים. בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים. בעצם, בכל אגן הים התיכון –

ארוחת בוקר טורקית

אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי. המטורף המדהים הטעים המגוון. בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים

חלת בטטות ערמונים וטימין

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה  צ׳ילי קון קרנה עם לחם – לא עם אורז. אבל לא

צ׳ילי אדום כבוש

לא יודעת כמה מכם יודעים אבל אפשר לגדל יופי של צ׳ילי בעציצים ואפילו לא ממש גדולים. די בשמש טובה, עציץ שיושקה מידי פעם ואפשר לשתול

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.