סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת.

היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית

צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

והרוטב……. מדהים.

מה 

פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות בערך 300 גרם

פלפל שחור, פפריקה או צ׳ילי לפי הטעם, מעט מלח

שמן זית או שמן צמחי

2 כפות דבש

2 כפות סויה

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

כף ג׳ינג׳ר מרוסקת

צ׳ילי

1/4 כוס יין אדום או לבן

1/4 כוס מים או ציר דגים

בצל ירוק

אופציונלי סומסום קלוי

אורגאני אופציונלי

איך 

לתבל את קוביות הסלמון עם מעט מאוד מלח, פלפל שחור ופפריקה, להוסיף כף שמן.

בעוונותיי הוספתי גם קצת אורגאנו, לא יודעת למה, אבל יצא טעים.

במחבת עדיף לנון סטיק, להוסיף עוד מעט שמן ולחמם.

להוסיף את קוביות הסלמון ולטגן כדקה משני הצדדים.

להוסיף שום כתוש וג׳ינג׳ר ולטגן עוד דקה, להוסיף יין ומים וצ׳ילי, סויה דבש ומיץ לימון ולהרתיחה.

לטעום ולתקן תיבול.

לבשל את הסלמון ברוטב כ 2-3 דקות מכל צד בלהבה גלויה וללא מכסה.

להוריד מהאש.

הרוטב צריך להיות מעט סמיך ומרוכז. אם הוא עדיין מיימי להוסיף לו דקת רתיחה ללא מכסה.

לפזר מעל בצל ירוק ואפשרי גם סומסום קלוי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיקו בולוניה FiCO

FiCO לפוסט נפרד על בולוניה  בולוניה – שמנה, אדומה ומלומדת לפוסט נפרד על אמליה רומניה ולה מרקה  אמליה רומאניה ולה מרקה בשנתיים האחרונות נקשר שמה של בולוניה

כרוב ממולא של בית

גם הכרוב שלי וגם הפלפל הממולא שלי שניהם מושפעים מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי. אהבתי את החמיצות שהיא הוסיפה לממולאים שלה, גם בעגבניות

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.