העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא.

הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן.

והוא טעים ומהיר הכנה.

מה 

2 חזות עוף שלמים

2 כפות צלפים

כוס כוסברה קצוצה גבעולים ועלים

2 שיני שום קצוצות ֿ

בצל לבן קצוץ דק רבע כוס

1/2 כוס יין לבן

מעט חוטי זעפרן או מעט כורכום

שתי כפות לימון כבוש

1/4 כוס ציר עוף או מים

פפריקה, פלפל שחור, מלח,

שמן זית

איך 

חורצים את חזה העוף שתי וערב עד האמצע כדי שהתיבול והרוטב יחלחלו פנימה.

מערבבים את התבלינים ומצפים את חזה העוף.

בחבת או סיר שטוח מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את העוף טיגון קל, הופכים לצד שני ומוציאים מהסיר.

מוסיפים עוד מעט שמן זית, שום בצל ומטגנים קלות, מוסיפים לימון כבוש, חצי מהכוסברה, צלפים ואת היין ומרתיחים

4 דקות.

מוסיפים 1/4 כוס מים או ציר עוף.

מוסיפים את חוטי הזעפרן או הכורכום.

מרתיחים וטועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את חזות העוף.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 10 דקות. אני מעדיפה בשלב זה להכניס לתנור מחומם מראש ולבשל בתנור כ-10 דקות.

לאחר מכן הופכים את החזות בתוך הרוטב, מוסיפים את יתרת הכוסברה, מכסים וממשיכים לבשל (או בתנור) עוד כ 10-15 דקות, תלוי בגודל החזה.

מתעלפים.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגר בשר מפורק

גדלתי בבית שבו אכלנו סיגרים מרוקאים על דרך קבע. כשאני אומרת סיגרים מרוקאים על דרך קבע אני מתכוונת על דרך קבע, כל שבוע כל שבועיים

הדורדון

לדורדון  Dordogne אנחנו מגיעים אחרי 4 ימים בברטאני ושלושה ימים בנורמנדי. ואנחנו מתרגשים לקראת ההפתעות הרבות שהוא מכין לנו. המון שיק וחינניות צרפתית. ארכיטקטורה, טירות,

פסטה עם חצילים מסיציליה

נהדרת, אדומה, בוערת ועשירה בזכות החצילים הקלויים והפרמז’ן. פתאום, באמצע פברואר, חום גדול שמזכיר את הקיץ של דרום איטליה. כל מי שעוקב אחריי יודע שאהבת

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.