שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה

שלא שכחנו ממנה מאז.

אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד, סתם כך לנישנוש, ליד עוף או בשר

או גם כתוספת טבעונית על אורז לבן ונקי,

אני מכינה את שעועית ברוקלין.

וכדאי עכשיו, בפרט, כשהשווקים מלאים בשעועית טרייה וירוקה.

מה

250 גרם שעועית ירוקה טרייה שקצותיה קטומים ֿ

(או שעועית ירוקה שהופשרה).

3-4 כפות סויה

פלפל שחור

חופן גדול של פקאנים

שן שום גדולה קצוצה

שמן זית

מעט צ׳ילי

איך 

אם השעועית טרייה חובה לחלוט אותה במים רותחים 4-5 דקות, להעביר למים קרים ולסנן.

אם השעועית קפואה, יש להפשיר אותה ולחלוט אותה 1-2 במים רותחים ולסנן.

לווק או מחבת יש להוסיף 1-2 כפות שמן זית ולטגן את הפקאנים עד שמזהיבים.

זהירות, שלא יישרפו.

להוסיף את השעועית המטוגנת ולטגן אותה עדיף בהקפצה, כך שהיא תהיה קראנצי׳ת היטב.

להוסיף שום קצוץ ולטגן, לפלפל ולהוסיף צ׳ילי.

להוסיף את הסויה ולהקפיץ עוד דקה או שתיים.

מוכן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קבאב פרגיות עוף טורקי

הקבאב הזה נולד מרעיון שנלקח ממסעדת “טיקה” הטורקית שנולדה ומתה מהר מדי לטעמי. שם הגישו שיפודי פרגיות עם שומן כבש. אני הוספתי לו את הצ’יפוטלה,

שטרודל וינאי קלאסי

אחת האהבות המתוקות הגדולות שלי היא עוגת תפוחים ורצוי שזה יהיה שטרודל. החמצמצות של התפוח עם המתיקות של הצימוק בתוך הפריכות המתפצפצת של הבצק העדין

פיצת עוף משגעת ומהירה

פיצת העוף הזו נולדה מפיתה עיראקית שהתחילה להתייבש קצת. ההשראה באה מהמחמאר (או מסאחאן) מהמטבח הערבי שהוא גם סוג של פיצת עוף, שם משתמשים בעוף

תבשיל מנגולד וחומוס מרוקאי

אני לא משתגעת על קטניות. אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן. היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.