שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה

שלא שכחנו ממנה מאז.

אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד, סתם כך לנישנוש, ליד עוף או בשר

או גם כתוספת טבעונית על אורז לבן ונקי,

אני מכינה את שעועית ברוקלין.

וכדאי עכשיו, בפרט, כשהשווקים מלאים בשעועית טרייה וירוקה.

מה

250 גרם שעועית ירוקה טרייה שקצותיה קטומים ֿ

(או שעועית ירוקה שהופשרה).

3-4 כפות סויה

פלפל שחור

חופן גדול של פקאנים

שן שום גדולה קצוצה

שמן זית

מעט צ׳ילי

איך 

אם השעועית טרייה חובה לחלוט אותה במים רותחים 4-5 דקות, להעביר למים קרים ולסנן.

אם השעועית קפואה, יש להפשיר אותה ולחלוט אותה 1-2 במים רותחים ולסנן.

לווק או מחבת יש להוסיף 1-2 כפות שמן זית ולטגן את הפקאנים עד שמזהיבים.

זהירות, שלא יישרפו.

להוסיף את השעועית המטוגנת ולטגן אותה עדיף בהקפצה, כך שהיא תהיה קראנצי׳ת היטב.

להוסיף שום קצוץ ולטגן, לפלפל ולהוסיף צ׳ילי.

להוסיף את הסויה ולהקפיץ עוד דקה או שתיים.

מוכן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

טארט כנאפה עם תרד וגבינות

פעם הוזמנו לחברים באופן ספונטאני. באופן ספונטאני שאלתי: להביא משהו?״ אולי תביאי מאפה גבינות? נאמר לי. פתחתי את המקרר להוציא חמאה וקמח וביצים להכנת בצק

מעדן דגים בסגנון איטלקי

הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו. גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן

חלה חגיגית בצבעי הדגל האיטלקי

בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה. המדינה האהובה עליי ביותר בעולם. העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.