צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף.

קריר, טעים, חמצמץ.ֿ

כל יוון בביס אחד.

כדי להפוך את הצזיקי למאכל קייצי צונן, בימים הלוהטים של ישראל, אפשר לפרוס לתוכו פרוסות דקיקות של מלפפונים,

לערבב ולהשתגע.

לצזיקי שלי אני אוהבת במיוחד להוסיף חצילים קלויים.

מה

חציל גדול יפה וקל

2 מיכלי יוגורט שמן (טבעוניים יוגורט טבעוני)

2 כפות שמן זית

גרידת לימון

2-3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפלֿ

נענע קצוצהֿ

מעט צ׳ילי אופציונלי

1 שן שום מגוררת.

אופציה: פיסטוקים קלויים קצוצים

איך

על להבה גלוייה (או על תבנית לתנור 200 מעלות) מעלים את החציל השלם וחורכים עד

שהתוך שלו רך רך והקליפה שחורה ומפוייחת.

מניחים בצד שיצטנן.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הצזיקי ומכניסים למקרר לשמור אותו קר מאוד.

לקלוף את החציל ולרסק את בשרו על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה.

למי שיש זמן, להניח את החציל בתוך מסננת למספר שעות, הוא יגיר נוזלים.

לערבב ולהתעלף.

אופציה: פיסטוקים קצוצים קלויים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אוסובוקו משפחתי

אפשר להפסיק לחפש אחר מתכון טעים, מרשים, משגע לראש השנה. מצאתם ! מתכון שכולו wow. אוסובוקו משפחתי. היה לכם אוסובוקו פרוס, היה לכם צלי בשר, היה

סלט קיץ של בורגול בהריסה

בורגול כמו קוסקוס כמו אורז כמו פסטה יקבלו כל טעם שתתנו להם. הכל. מתוק, מלוח, חריף. הכל. וזה היופי בפחממות האלה. בדרך כלל סלט בורגול

מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים. (בהמשך מתכון טבעוני). אפשר לגלגל אותו כמו שבלול, אפשר לאפות אותו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.