צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף.

קריר, טעים, חמצמץ.ֿ

כל יוון בביס אחד.

כדי להפוך את הצזיקי למאכל קייצי צונן, בימים הלוהטים של ישראל, אפשר לפרוס לתוכו פרוסות דקיקות של מלפפונים,

לערבב ולהשתגע.

לצזיקי שלי אני אוהבת במיוחד להוסיף חצילים קלויים.

מה

חציל גדול יפה וקל

2 מיכלי יוגורט שמן (טבעוניים יוגורט טבעוני)

2 כפות שמן זית

גרידת לימון

2-3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפלֿ

נענע קצוצהֿ

מעט צ׳ילי אופציונלי

1 שן שום מגוררת.

אופציה: פיסטוקים קלויים קצוצים

איך

על להבה גלוייה (או על תבנית לתנור 200 מעלות) מעלים את החציל השלם וחורכים עד

שהתוך שלו רך רך והקליפה שחורה ומפוייחת.

מניחים בצד שיצטנן.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הצזיקי ומכניסים למקרר לשמור אותו קר מאוד.

לקלוף את החציל ולרסק את בשרו על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה.

למי שיש זמן, להניח את החציל בתוך מסננת למספר שעות, הוא יגיר נוזלים.

לערבב ולהתעלף.

אופציה: פיסטוקים קצוצים קלויים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פאייה ספרדית פידאוס

ויש גרסה נוספת עם עוף על העצם וקבנוס פה: פידאוס עם קבנוס – גרסה א׳ הפאייה הזו היא פאייה עם נודלס. אטריות דקיקות שהספרדים קוראים להן

וואפל בלגי

פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל קטן, קומפקטי וזמין. ותאכלס וואפל בלגי,

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

עלי גפן בסגנון טורקי

בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן. תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי. כשאין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.