צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף.

קריר, טעים, חמצמץ.ֿ

כל יוון בביס אחד.

כדי להפוך את הצזיקי למאכל קייצי צונן, בימים הלוהטים של ישראל, אפשר לפרוס לתוכו פרוסות דקיקות של מלפפונים,

לערבב ולהשתגע.

לצזיקי שלי אני אוהבת במיוחד להוסיף חצילים קלויים.

מה

חציל גדול יפה וקל

2 מיכלי יוגורט שמן (טבעוניים יוגורט טבעוני)

2 כפות שמן זית

גרידת לימון

2-3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפלֿ

נענע קצוצהֿ

מעט צ׳ילי אופציונלי

1 שן שום מגוררת.

אופציה: פיסטוקים קלויים קצוצים

איך

על להבה גלוייה (או על תבנית לתנור 200 מעלות) מעלים את החציל השלם וחורכים עד

שהתוך שלו רך רך והקליפה שחורה ומפוייחת.

מניחים בצד שיצטנן.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הצזיקי ומכניסים למקרר לשמור אותו קר מאוד.

לקלוף את החציל ולרסק את בשרו על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה.

למי שיש זמן, להניח את החציל בתוך מסננת למספר שעות, הוא יגיר נוזלים.

לערבב ולהתעלף.

אופציה: פיסטוקים קצוצים קלויים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו. הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם

זאביונה

זאביונה הוא קינוח מתוק איטלקי שמבשלים על אדים מחלמון סוכר ויין מתוק. אמא שלי הוסיפה אותו לקפה השחור בצאת יום הכיפורים. אחרי ששתינו שלוק מהארק

סביצ׳ה קדאיף על קרם פלפלים

חגיגה. זו המילה הכי הולמת את המנה הזו. חגיגה. חגיגי. מה 300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.