אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי.
המטורף
המדהים
הטעים
המגוון.
בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים נפלאים.
למשל בצק השטרודל הדקיק הוא מתנה שהעניקה האמפרייה לאוסטריה.
להסתובב באיסטנבול או בערים אחרות בטורקיה, זה בעצם להיות בתוך מסעדה אחת גדולה ומשגעת.
למשל ארוחת הבוקר הנפלא הזו, הפשוטה, הקלילה והבריאה.
מה
גביע יוגורט שאוהבים 200 גרם
שתי ביצים
פפריקה טורקית (או שבבי צילי)
שמיר קצוץ
מלח פלפל שמן
2 כפות שמן זית או 20 גרם חמאה
לחם או טוסטים
איך
בצלחת רדודה מערבבים יוגורט, מתבלים במעט מלח פלפל ושמן זית, מערבבים.
לתוך מחבת מוסיפים חמאה או שמן זית ומטגנים את הצילי.
מוסיפים את השמיר הקצוץ, ערבוב או שניים על האש, ומורידים.
ביצים: מחממים מים בעומק של 3-4 ס״מ בקלחת, ברגע שהמים רותחים, מנמיכים, מערבבים מעט ושופכים לתוכם בעדינות ביצה אחת ואחר כך עוד ביצה. לביצה נוזלית מבשלים 4 דקות, לביצה עשויה יותר 6-7 דקות.
עם כף מחוררת מוציאים בזהירות, ביצה ביצה ומניחים על היוגורט.
מעל מזליפים את החמאה והשמיר עם הפפריקה מעט מלח ופלפל.
מגישים עם לחם טרי או טוסטים.