ארוחת בוקר טורקית

אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי.

המטורף

המדהים

הטעים

המגוון.

בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים נפלאים.

למשל בצק השטרודל הדקיק הוא מתנה שהעניקה האמפרייה לאוסטריה.

להסתובב באיסטנבול או בערים אחרות בטורקיה, זה בעצם להיות בתוך מסעדה אחת גדולה ומשגעת.

למשל ארוחת הבוקר הנפלא הזו, הפשוטה, הקלילה והבריאה.

מה

גביע יוגורט שאוהבים 200 גרם

שתי ביצים

פפריקה טורקית (או שבבי צילי)

שמיר קצוץ

מלח פלפל שמן

2 כפות שמן זית או 20 גרם חמאה

לחם או טוסטים

איך 

בצלחת רדודה מערבבים יוגורט, מתבלים במעט מלח פלפל ושמן זית, מערבבים.

לתוך מחבת מוסיפים  חמאה או  שמן זית ומטגנים את הצילי.

מוסיפים את השמיר הקצוץ, ערבוב או שניים על האש, ומורידים.

ביצים: מחממים מים בעומק של 3-4 ס״מ בקלחת, ברגע שהמים רותחים, מנמיכים, מערבבים מעט ושופכים לתוכם בעדינות ביצה אחת ואחר כך עוד ביצה.  לביצה נוזלית מבשלים 4 דקות, לביצה עשויה יותר 6-7 דקות.

עם כף מחוררת מוציאים בזהירות, ביצה ביצה ומניחים על היוגורט.

מעל מזליפים את החמאה והשמיר עם הפפריקה מעט מלח ופלפל.

מגישים עם לחם טרי או טוסטים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כדורי דגים ברוטב תרד חמצמץ

לא מכבירה מילים על קציצות הדגים הנפלאות הללו. רק מוסרת מתכון. וזהו. תעשו עם זה מה שאתם רוצים. אני התעלפתי עליהם. מה 1/2 ק״ג דג

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.