ארוחת בוקר טורקית

אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי.

המטורף

המדהים

הטעים

המגוון.

בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים נפלאים.

למשל בצק השטרודל הדקיק הוא מתנה שהעניקה האמפרייה לאוסטריה.

להסתובב באיסטנבול או בערים אחרות בטורקיה, זה בעצם להיות בתוך מסעדה אחת גדולה ומשגעת.

למשל ארוחת הבוקר הנפלא הזו, הפשוטה, הקלילה והבריאה.

מה

גביע יוגורט שאוהבים 200 גרם

שתי ביצים

פפריקה טורקית (או שבבי צילי)

שמיר קצוץ

מלח פלפל שמן

2 כפות שמן זית או 20 גרם חמאה

לחם או טוסטים

איך 

בצלחת רדודה מערבבים יוגורט, מתבלים במעט מלח פלפל ושמן זית, מערבבים.

לתוך מחבת מוסיפים  חמאה או  שמן זית ומטגנים את הצילי.

מוסיפים את השמיר הקצוץ, ערבוב או שניים על האש, ומורידים.

ביצים: מחממים מים בעומק של 3-4 ס״מ בקלחת, ברגע שהמים רותחים, מנמיכים, מערבבים מעט ושופכים לתוכם בעדינות ביצה אחת ואחר כך עוד ביצה.  לביצה נוזלית מבשלים 4 דקות, לביצה עשויה יותר 6-7 דקות.

עם כף מחוררת מוציאים בזהירות, ביצה ביצה ומניחים על היוגורט.

מעל מזליפים את החמאה והשמיר עם הפפריקה מעט מלח ופלפל.

מגישים עם לחם טרי או טוסטים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטייה מרוקאית של אמא

זו שמחכה בשקט בין כל מאכלי המטבח הידועים, בצנעה. הנפלאה ממרקש – הפסטייה. שכמו אמא, הגיעה ממרקש, זהובה וחמה ומחבקת, וכמו החיים עצמם – מכמינה

מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים

סרדינים מחותנים הם אחת המנות הכי מוכרות בארץ. גם לא מרוקאים מכירים את המנה המשגעת הזו, שהופכת את הסרדינים, שהם בדרך כלל דגים פשוטים, למנה

סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה. עקרון אחד או שניים חשובים: דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג

קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק. היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול. ברור שמיד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.