ארוחת בוקר טורקית

אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי.

המטורף

המדהים

הטעים

המגוון.

בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים נפלאים.

למשל בצק השטרודל הדקיק הוא מתנה שהעניקה האמפרייה לאוסטריה.

להסתובב באיסטנבול או בערים אחרות בטורקיה, זה בעצם להיות בתוך מסעדה אחת גדולה ומשגעת.

למשל ארוחת הבוקר הנפלא הזו, הפשוטה, הקלילה והבריאה.

מה

גביע יוגורט שאוהבים 200 גרם

שתי ביצים

פפריקה טורקית (או שבבי צילי)

שמיר קצוץ

מלח פלפל שמן

2 כפות שמן זית או 20 גרם חמאה

לחם או טוסטים

איך 

בצלחת רדודה מערבבים יוגורט, מתבלים במעט מלח פלפל ושמן זית, מערבבים.

לתוך מחבת מוסיפים  חמאה או  שמן זית ומטגנים את הצילי.

מוסיפים את השמיר הקצוץ, ערבוב או שניים על האש, ומורידים.

ביצים: מחממים מים בעומק של 3-4 ס״מ בקלחת, ברגע שהמים רותחים, מנמיכים, מערבבים מעט ושופכים לתוכם בעדינות ביצה אחת ואחר כך עוד ביצה.  לביצה נוזלית מבשלים 4 דקות, לביצה עשויה יותר 6-7 דקות.

עם כף מחוררת מוציאים בזהירות, ביצה ביצה ומניחים על היוגורט.

מעל מזליפים את החמאה והשמיר עם הפפריקה מעט מלח ופלפל.

מגישים עם לחם טרי או טוסטים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

לחם גבינות, צ׳ייה וצ׳ילי

שואלים איך הולך ביחד? רץ !! והכל משאריות. בא לי לחם, לא בא לי לרדת לסופר. ֿאז החלטתי ללוש לחמניות מהירות. על השיש עמד פלפל

צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף. קריר, טעים, חמצמץ.ֿ כל יוון בביס אחד. כדי להפוך את הצזיקי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.