סלט קיץ תאילנדי

געגועים לתאילנד.

למטבח המדהים שלה, לטעמים שממלאים את הלב בצעקות התפעלות, כל פעם מחדש.

את החריף והחמוץ והמתוק, החיוך המתוק של התאילנדים,

את הכחול המדהים של המים, צבעי הפירות והטעמים הנפלאים,

את החופש.

תאילנדדדדדד……

מה

2 חזות עוף טריים

כף פיש סוס

כפית סוכר דקלים מגורר (או סוכר חום)

להשרות כעשרים דקות

לחמם תנור ל – 200 מעלות.

לחמם מחבת להוסיף כף שמן ולטגן דקה מכל צד.

להכניס לתנור מחומם מראש ולבשל את החזות 20 דקות.ֿ באמצע הופכים אותם.

להוציא, לצנן.

לפרוס.

לא לזרוק את הרוטב שנשאר!!

לסלט

2 מלפפונים ירוקים חצויים לאורך ומרוקנים מגרעינים (בכפית קטנה מרוקנים את התוך).

פרוסים לפרוסות דקות

2 צ׳ילי חריף צבעוני פרוס לטבעות

2 שיני שום כתושות

3-4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לביסים

חופן כוסברה קצוצה גס עם הגבעולים

20-25 עגבניות שרי חצויות לשניים

1 בצל סגול בינוני פרוס לחצאי טבעות דקות

גבעול סלרי קצוץ גס

עלי נענע מ2-3 גבעולים.

לרוטב

2-3 כפות פיש סוס

1-2 ליים סחוט

כפית סוכר דקלים מגורר או סוכר חום

לערבב היטב את הרוטב, עד שהסוכר נמס.

להוסיף לו את הרוטב שנשאר מהעוף.

להוסיף את הירקות ולערבב.

להוסיף את העוף הפרוס ולערבב.

אופציונאלי: להוסיף שבבי בוטנים קלויים מלוחים.

להתעלף.

לסלט טבעוני/צמחוני, משמיטים כמובן את העוף ומחליפים את הפיש סוס בסויה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים מרוקאיות

קציצות דגים זו אהבה ישנה. אמא שלי נהגה לבשל קציצות דגים לפחות פעם בשבוע. לתוך סיר רחב ונוח היא גלגלה עוד ועוד ועוד קציצות, קטנות,

מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג. המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי  ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.