אורז מלכותי הודי
עדין, עדין עדין
מהיר וטעים להפליא
מה?
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומושרה במים לפחות שעה
4 כפות קשיו
1 גזר גדול מגורר גס
צ׳ילי אדום וירוק פרוס דק לפי הטעם
עלי קארי (אם יש טריים הידד אם לא יבשים)
1/2 כפית גרגרי חרדל
4-5 תרמילי הל דפוקים
מקל קינמון
מלח, פלפל לבן,
1/4 כפית כורכוםֿ
מעט צ׳ילי יבש
כוס כוסברה טרייה קצוצה
פלחי לימון
איך
למים רותחים עם מעט מלח מוסיפים את האורז המושרה והמסונן, מבשלים בערך 10 דקות, עד שהאורז אכיל אבל לא רך מידי. מסננים ומניחים בצד.
בסיר שטוח או מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן ומיד את הקשיו, מטגנים על להבה בינונית וכשהקשיו מתחיל להשחים
מוסיפים גרגרי חרדל, מקל קינמון, הל ועלי קארי ואת רצועות הגזר, מטגנים עוד מספר דקות על להבה קטנה.
מוסיפים את כל התבלינים ומוסיפים את האורז המבושל והמסונן.
מערבבים בעדינות הכל וטועמים לתקן טעמים. מורידים מהאש.
מגישים עם כוסברה קצוצה ופלחי לימון.