אורז מלכותי הודי

עדין, עדין עדין

מהיר וטעים להפליא

מה?

2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומושרה במים לפחות שעה

4 כפות קשיו

1 גזר גדול מגורר גס

צ׳ילי אדום וירוק פרוס דק לפי הטעם

עלי קארי (אם יש טריים הידד אם לא יבשים)

1/2 כפית גרגרי חרדל

4-5 תרמילי הל דפוקים

מקל קינמון

מלח, פלפל לבן,

1/4 כפית כורכוםֿ

מעט צ׳ילי יבש

כוס כוסברה טרייה קצוצה

פלחי לימון

איך 

למים רותחים עם מעט מלח מוסיפים את האורז המושרה והמסונן, מבשלים בערך 10 דקות, עד שהאורז אכיל אבל לא רך מידי. מסננים ומניחים בצד.

בסיר שטוח או מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן ומיד את הקשיו, מטגנים על להבה בינונית וכשהקשיו מתחיל להשחים

מוסיפים גרגרי חרדל, מקל קינמון, הל ועלי קארי ואת רצועות הגזר, מטגנים עוד מספר דקות על להבה קטנה.

מוסיפים את כל התבלינים ומוסיפים את האורז המבושל והמסונן.

מערבבים בעדינות הכל וטועמים לתקן טעמים. מורידים מהאש.

מגישים עם כוסברה קצוצה ופלחי לימון.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

מלפוף מיוחד בסגנון לבנוני

מלפוף הוא כרוב בשפה הערבית. והמלפוף הזה הוא ערבוב של הסגנון הלבנוני וקצת טורקי. אין במלפוף הקלאסי צימוקים וגם לא צ׳ילי אבל זה מה שבא

חצי פלפל ממולא

אם יש פלפל ממולא, למה אין חצי פלפל ממולא? בפרט שההתעסקות עם חצי פלפל, קלה פי כמה, מזו של פלפל שלם. אני גם אוהבת להכין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.