אורז מלכות הודי

אורז מלכותי הודי

עדין, עדין עדין

מהיר וטעים להפליא

מה?

2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומושרה במים לפחות שעה

4 כפות קשיו

1 גזר גדול מגורר גס

צ׳ילי אדום וירוק פרוס דק לפי הטעם

עלי קארי (אם יש טריים הידד אם לא יבשים)

1/2 כפית גרגרי חרדל

4-5 תרמילי הל דפוקים

מקל קינמון

מלח, פלפל לבן,

1/4 כפית כורכוםֿ

מעט צ׳ילי יבש

כוס כוסברה טרייה קצוצה

פלחי לימון

איך 

למים רותחים עם מעט מלח מוסיפים את האורז המושרה והמסונן, מבשלים בערך 10 דקות, עד שהאורז אכיל אבל לא רך מידי. מסננים ומניחים בצד.

בסיר שטוח או מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן ומיד את הקשיו, מטגנים על להבה בינונית וכשהקשיו מתחיל להשחים

מוסיפים גרגרי חרדל, מקל קינמון, הל ועלי קארי ואת רצועות הגזר, מטגנים עוד מספר דקות על להבה קטנה.

מוסיפים את כל התבלינים ומוסיפים את האורז המבושל והמסונן.

מערבבים בעדינות הכל וטועמים לתקן טעמים. מורידים מהאש.

מגישים עם כוסברה קצוצה ופלחי לימון.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מילפיי תפוחי אדמה

אני משתגעת על המילפיי הזה. ממש. הפרוסות הדקיקות של תפוחי האדמה נעשים קראנצ׳ים ופריכים, הטעמים חזקים ונהדרים ואי אפשר להפסיק ולנגוס בהם. אם יש מנדולינה

פיתה טורקית ממולאת – גוזלמה

ויש גם גרסאות צמחוניות וטבעוניות. כבר הרבה זמן מתרוצצת לי בראש מחשבה להוסיף קטגוריה במתכונים שאקרא לה : ״מתכונים שלא תבשלו לעולם״. נדמה לי שהגוזלמה

מרק אנדלוסי מקורדובה

כשטיילנו באזור אנדלוסיה בספרד הגענו גם לקורדובה. העיר העתיקה פשוט מהממת. הרובע העתיק נקרא חודריה, כלומר ג’ודריה, כלומר יהודיה כלומר: של היהודים. בקיצור, שם גרו

סלרי מבושל עם קציצת בקר

נתחיל מזה שאני משתגעת על מאכלים עם לימון. ממש. וזה אחד המאכלים המרוקאיים הכי אהובים עליי ביקום. היינו אוכלים אותו בעיקר בחורף. כי בחורף יש

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.