מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד.

בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון.

בינתיים מכינים בצק שמרים, מדליקים את הטאבון, או התנור,

מטגנים תועפות בצל,

מערבבים היטב ומשטחים על הבצק המרודד.

ואופים.ֿ

התוצאה: ארוחה אחת על פיתה. עם סלט זה פצצה.

אני פישטתי מעט את התהליך ובמקום עוף שלם הכנתי עם רצועות פרגית או חזה עוף

התוצאה נהדרת לא פחות.

למי שממש ממש קשה להכין בצק שמרים, אפשר גם להשתמש בבצק שמרים קנוי ומופשר.

מה

1/2 ק״ג בצק שמרים ביתי (מתכון בהמשך) או בצק שמרים קנוי ומופשר

2 בצלים גדולים פרוסים עבה

300 גרם חזה עוף טו פרגיות חתוך לרצועות גסות

מלח, פלפל, מעט קינמון, מעט הל טחון, פפריקה, כורכום.

שמן זית

לבצק שמרים

2 כוסות קמח לבן, כפית שמרים יבשים 1/2 כפית מלח 2 כפות שמן זית ובערך 3/4 כוס מים פושרים.

לשים היטב עד שהבצק חלק ואחיד, מכסים ומניחים לתפוח.

אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים.

למילוי

במחבת נוחה מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שמזהיבים קלות.

מתבלים בכל התבלינים ומורידים מהאש.

מוסיפים לבצלים את רצועות העוף ומערבבים.

מצננים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל-6 כדורים ומרדדים כל כדור דק.

מדליקים תנור ל 180 ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.

מקמחים את הנייר ומניחים מעליו את הכדורים המרודדים לעיגולים.

על כל כדור משטחים חלק מהמילוי.

מפזרים מעל הכל צנוברים.

אופים בערך 20 דקות או עד שהמאפה זהוב והעוף מוכן.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים עם סלט ירוק.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

איסטנבול היא חצילים ועגבניות

התחנה הבאה : איסטנבול. התגעגעתי. עזבו אותי מארדואן ומהמרמרה. איסטנבול. עיר מדהימה וכובשת. מטבח משגע .נקודה. כל היתר – שולי. הארץ בורכה בכל טוב הירק,

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

בלוויל belleville – רובע 20 בפריז

מסלול הליכה :5 ק״מ בערך (בשילוב ת.ציבורית) מטרו: Port De Montereuill (ירוק חאקי מספר 3) כולי רינה ודיצה היום.ֿ היום, נבלה באחת השכונות הכי מרתקות

אושפולואו בוכרי

שאוכלים גם באפגניסטן. לדעתי ולדעת בני הבית, זהו אחד המאכלים המעולים שהכנתי ever בבית. יש בו הכל: בשר רך, חומוס רכים, צימוקים מתקתקים שמתנגדים לצ׳ילי,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.