מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד.

בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון.

בינתיים מכינים בצק שמרים, מדליקים את הטאבון, או התנור,

מטגנים תועפות בצל,

מערבבים היטב ומשטחים על הבצק המרודד.

ואופים.ֿ

התוצאה: ארוחה אחת על פיתה. עם סלט זה פצצה.

אני פישטתי מעט את התהליך ובמקום עוף שלם הכנתי עם רצועות פרגית או חזה עוף

התוצאה נהדרת לא פחות.

למי שממש ממש קשה להכין בצק שמרים, אפשר גם להשתמש בבצק שמרים קנוי ומופשר.

מה

1/2 ק״ג בצק שמרים ביתי (מתכון בהמשך) או בצק שמרים קנוי ומופשר

2 בצלים גדולים פרוסים עבה

300 גרם חזה עוף טו פרגיות חתוך לרצועות גסות

מלח, פלפל, מעט קינמון, מעט הל טחון, פפריקה, כורכום.

שמן זית

לבצק שמרים

2 כוסות קמח לבן, כפית שמרים יבשים 1/2 כפית מלח 2 כפות שמן זית ובערך 3/4 כוס מים פושרים.

לשים היטב עד שהבצק חלק ואחיד, מכסים ומניחים לתפוח.

אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים.

למילוי

במחבת נוחה מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שמזהיבים קלות.

מתבלים בכל התבלינים ומורידים מהאש.

מוסיפים לבצלים את רצועות העוף ומערבבים.

מצננים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל-6 כדורים ומרדדים כל כדור דק.

מדליקים תנור ל 180 ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.

מקמחים את הנייר ומניחים מעליו את הכדורים המרודדים לעיגולים.

על כל כדור משטחים חלק מהמילוי.

מפזרים מעל הכל צנוברים.

אופים בערך 20 דקות או עד שהמאפה זהוב והעוף מוכן.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים עם סלט ירוק.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

פסטינה – תבשיל איטלקי מנחם

פסטינה זה בעצם פסטה קטנטנה מאוד, זעירונת שמתבשלת בסגנון איטלקי ספציפי והתבשיל עצמו נקרא על שם הפסטה הזו. את הפסטינה מכינים מאורזו שאלו הם פתיתי

אורז מלכות הודי

אורז מלכותי הודי עדין, עדין עדין מהיר וטעים להפליא מה? 2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומושרה במים לפחות שעה 4 כפות קשיו 1 גזר

סלט חצילים של יהודי וונציה

המתכון הזה ניתן לי על ידי מרקו. מרקו הוא יהודי איטלקי שגדל בגטו בוונציה. היום הוא גר בשוויץ על אגם לוגאנו. משקיף על האגם היפה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.