מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן.
מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה.
מרק שהוא ארוחה אחת מלאה בסיר. אפילו טבעונית.
מה
בצל בינוני קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
מעט ג׳ינג׳ר מרוסק
שמן זית
מלח, פלפל
כף גדושה רסק עגבניות
פפריקה, כורכום, כמון, כוסברה יבשה (אני השתמשתי בזרעים אפשר גם טחון)
2 כוסות מסוגי שעועית מבושלים ורכים (אדומה, לבנה, שחורה, לוביה, איטלקית, כל שעועית שאוהבים)
1 כוס חומוס מבושל
1/3 מכל אחד: עדשים חומות, עדשי מונג ועדשים כתומים 1/3 כוס אורז עגול
2 ליטר מים רותחים או מרק עוף
12 משמשים יבשים קצוצים
חצי צרור כוסברה קצץ
מיץ לימון לפי הטעם
איך
בסיר רחב להוסיף מעט שמן זית ובצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום ולטגן עוד דקה, להוסיף כף רסק עגבניות ולטגן עוד 20 שניות.
להוסיף תבלינים מלבד המלח ולערבב.
להוסיף את הקטניות המבושלות ואת העדשים,ֿ
להוסיף את הנוזלים, להרתיח, להנמיך ולכסות כחצי שעה.
להוסיף את המשמשים ולבשל עוד 20 דקות.
להוסיף מיץ מלימון וכוסברה טרייה.
להתעלף