מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן.

מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה.

מרק שהוא ארוחה אחת מלאה בסיר. אפילו טבעונית.

מה

בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

מעט ג׳ינג׳ר מרוסק

שמן זית

מלח, פלפל

כף גדושה רסק עגבניות

פפריקה, כורכום, כמון, כוסברה יבשה (אני השתמשתי בזרעים אפשר גם טחון)

2 כוסות מסוגי שעועית מבושלים ורכים (אדומה, לבנה, שחורה, לוביה, איטלקית, כל שעועית שאוהבים)

1 כוס חומוס מבושל

1/3 מכל אחד: עדשים חומות, עדשי מונג ועדשים כתומים 1/3 כוס אורז עגול

2 ליטר מים רותחים או מרק עוף

12 משמשים יבשים קצוצים

חצי צרור כוסברה קצץ

מיץ לימון לפי הטעם

איך 

בסיר רחב להוסיף מעט שמן זית ובצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום ולטגן עוד דקה, להוסיף כף רסק עגבניות ולטגן עוד 20 שניות.

להוסיף תבלינים מלבד המלח ולערבב.

להוסיף את הקטניות המבושלות ואת העדשים,ֿ

להוסיף את הנוזלים, להרתיח, להנמיך ולכסות כחצי שעה.

להוסיף את המשמשים ולבשל עוד 20 דקות.

להוסיף מיץ מלימון וכוסברה טרייה.

להתעלף

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים תאילנדיות שמתאימות גם למזג האויר הישראלי, החם הלוהט של תחילת אוגוסט. מהירות וטעימות מאוד. במתכון המקורי טוחנים את הדג עם התבלינים עד לכדי

עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי. כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת. תחילה בבוקר

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.