מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף

מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה?

עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti 

שהיא שעועית מעט וורדרדה והופכת לחומה בזמן הבישול. היא  טעימה מאוד.

אפשר להשתמש בכל סוג שעועית יבשה שרוצים, אפילו בעדשים או בחומוס.

חשוב מאוד לבשל את הקיטניות לפני ההוספה למרק.

אני גם אוהבת להשתמש בציר עוף כמובן שאפשר להחליפו במים רותחים ואז בכלל מתקבל תבשיל צמחוני/טבעוני.

ציר עוף: מבשלת בסיר גדול ומלא במים חלקי עוף כמו גרונות וגבים בערך כשעה, מסננת ומקבלת ציר עוף.

מה

2 כרשות קצוצת

1 בצל לבן קצוץ לקוביות

1 גזר חתוך לחצאי טבעות

3 גבעולי מנגולד עם העלים מופרדים חתוכים לחתיכות (העלים בנפרד מהגבעולים)

4-5 עלי קייל פרוסים לרצועות דקיקות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1/4 כרוב קטן קצוץ לקוביות

2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים

1.5 ליטר מים רותחים או ציר עוף

3-4 פרחים של ברוקולי קצוצים התפרחת בנפרד והגבעול בנפרד

2 -3 כפות פסטה קטנה מכל סוג שהוא (אפשר גם אורז)

1 שעועית יבשה מבושלת ורכה (כדאי תמיד אחרי הבישול להוסיף מעט מלח למים).

מלח, פלפל

טימין, מרווה, בזיליקום 1-2 גבעולים מכל אחד

2-3 שיני שום קצוצות

שמן זית

כוס עגבניות מרוסקות

איך 

לסיר עמוק ורחב מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ואת הכרישה והבצל ומטגנים.

בוזקים מעט מלח ומוסיפים גם את עשבי התיבול.

מטגנים בערך 5 דקות ומוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה.

מוסיפים את כל הירקות הקצוצים מלבד עלי המנגולד הקצוצים והתפרחת של הברוקולי.

מטגנים בערך 5 דקות עד שתחתית הסיר מתחילה להשחים.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים את המים/ציר עוף, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים בערך 25 דקות.

מוסיפים את השעועית המבושלת וגם מעט מהמים שבושלו בה.

מוסיפים את עלי המנגולד והברוקולי ששמרנו, מכסים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.

מוסיפים את הפסטה הקטנה ומבשלים עוד מספר דקות.

טורפים.

אפשר: לבזוק מעל פרמז׳ן מגורר ולאכול עם לחם קלוי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

בדרך לאסווירה שלוש שעות במרצדס מרווחת, מקרטעת וישנה. אין מיזוג אוויר והחלונות פתוחים. חום המדבר והאבק מתערבבים וחודרים לגרון ולנחיריים והדרך נמשכת ונמשכת, ממרקש האדומה

רותי׳ – צלי בשר בבישול איטי

הבשר הזה הוא זכרונות ילדות שלי. כשחזרתי מהצבא תמיד ביקשתי מאמא שתכין את הבשר שאני כל כך אוהבת – רותי׳ rottie. כך אמא קראה לו.

רולדת מרנג הורססת

הצילום הזה גרוע גרוע גרוע אבל העוגה………אלוהים. והמרנג הוא בדיוק ההיפך מכל מה שאנחנו מכירים: הוא צ׳ואי, רך בתוך וקראנצי מבחוץ ואין צורך להשגיח עליו

מרק עוף תאילנדי עם כדורי עוף

מרק עוף עם כדורי עוף בטעמי תאילנד. גשם, קר אפילו המזגן בבית לא מצליח להתגבר על הטמפרטורות הנמוכות שירדו עלינו העונה…. קררררר….. בא לי מקום

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.