אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני…..
בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, בדרך כלל עם בצלים חתוכים וכוסברה.
זה מאכל שמגיע מדרום אמריקה בעיקר.
אבל הסביצ׳ה כבר מזמן עזב את תחומי הלימון, הבצל והכוסברה והיום הוא לובש טעמים שונים.
אפשר לפלט את הדג לפיסות קטנות, או קוביות ובעצם להניח עליו כל מה שאוהבים:
פירות, ירקות, אגוזים קלויים שונים, יוגורט, גבינות, ירוקים החל מנענע, בצל ירוק, ארוגולה, שמיר, כוסברה וכל ירק שאוהבים.
אבל בסוף בסוף….
את כולם חייבים לתבל במשהו ש״יבשל״ את הסביצ׳ה והמשהו הזה חייב להיות חומצי: חומץ כלשהו או לימון.
כדאי להוסיף גם שמן כלשהו ולערבב.
מניחים בצד למספר דקות וזה אלוהי.
אפשר להכין סביצ׳ה כללי על צלחת גדולה ואפשר להכין מנות אישיות.
הפעם הכנתי סביצ׳ה ים תיכוני ולא נעים לי כמה הוא פשוט.
מה
200 גרם דג לבן פילה ללא עור ועצמות (מוסר ים, דניז, לברק כל מה שאוהבים)
כוס שרי צבעוני או קוביות עגבניות אדומות
1/2 בצל אדום קצוץ דק
3 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
קליפת לימון מגוררת
1 בצל ירוק קצוץ דק
מעט צילי קצוץ
חצי לימון סחוט
מעט מלח, מעט שמן זית
פורסים את הדג לרצועות דקות, מניחים על צלחת בשכבה אחת.
מערבבים את כל הירקות והתיבול ומניחים במרכז הדגים.
כל אחד מערבב לעצמו את הסביצ׳ה.
כמובן שאפשר לשנות את הסלט לפי הטעם להוסיף או להפחית מרכיבים. כל אחד והסלט שלו.
קל, עד כדי מבוכה.