בון צ׳ה – המנה הויאטנמית הנפלאה

בון צ׳ה bun cha

איזה וויאטנם זו.

איזה טעים זה.

כמה קל להכין וכמה מתאים למזג האוויר החם והלח שמחכה לנו בפינה.

והכל בו: הרעננות המטריפה של הירוקים, החריפות הנפלאה של השום והפלפל החריף הנודלס העדינים והדקיקים שסופגים באהבה את הרוטב האלוהי. הקציצות הבשרניות והנפלאות.

הרוטב – NUOC CHAM 

שהוא טעים להפליא על הכל: על אורז לבן, על סלט בתוך הכריך של הבאן-מי והוא מונח בקערות או בקבוקונים על כל שולחן רחוב ומסעדה בוויאטנם.

4-5 כפות נאם פלה (פיש סוס) מי שלא אוהב יכול להשתמש בסויה (חבל)

2-3 כפות מיץ ליים או לימון

1-2 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל

2-3 כפות סוכר דקלים או סוכר חום

¼ כוס מים רגילים

1-2 שיני שום קצוצות

1-2 פלפל צ׳ילי אדום פרוס לטבעות

מערבבים את כל המרכיבים וטועמים: הרוטב צריך להיות מאוזן באופן שאין טעם אחד שגובר על האחר: המתוק, החמוץ והמלוח שלושתם מאוזנים. אם מרגישים שהרוטב חמוץ מידי מוסיפים מעט נאם פלה וכן הלאה.

לירוקים

1 גזר חתוך לגפרורים דקיקים

2-3 צנוניות חתוכות לגפרורים דקים

1 כוס עלי כוסברה טריים

1 כוס עלי נענע טריים

1 כוס עלי בזיליקום (עדיף תאילנדי אם אין אז האיטלקי הרגיל)

1 כוס גבעולים ירוקים של בצל ירוק

נודלס

200-300 גרם אטריות שעועית מושרות במים רותחים, שטופות ומסוננות

אפשר להחליף אותן באטריות אורז שמכינים באותה שיטה בדיוק.

לקציצות

חצי ק״ג בשר בקר ופרגיות טחונים מעורבב (אפשר רק בקר או רק עוף)

2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 כף סוכר חום

2-3 כפות נאם פלה (פיש סוס)

פלפל שחור גרוס

מעט מלח

½ כוס אורז קלוי וטחון או קמח אורז או סתם פירורי לחם (הסבר בהמשך)

מערבבים היטב ומניחים בצד לכמה דקות לספיגת טעמים. יוצרים בערך כ-15 קציצות פחוסות.

בדרך כלל יעדיפו הויאטנמים לצלות את הקציצות על הגריל אבל אפשר גם לטגן אותם במחבת.

אם במחבת, עדיפות לנון סטיק. מוסיפים מעט שמן צמחי (בערך 2-3 כפות) ומניחים את המחבת על להבה בינונית.

מוסיפים את הקציצות ומטגנים אותן היטב משני הצדדים, בערך 10 דקות או עד שהן עשויות.

אורז קלוי

תהליך קליית האורז וטחינתו אורך כ-20 דקות. האורז הקלוי מביא לקציצות טוויסט של קראנצ׳יות אחרת ונהדרת והטעם הקלוי נפלא.

כאמור אפשר לוותר עליו (חבל) ולהשתמש בתחליפים.

אם מחליטים שכן:

על להבה בינונית ובתוך מחבת יבשה מוסיפים אורז בסמטי (אפשר גם פרסי אף אחד לא יבדוק אתכם) וקולים בזהירות ובסבלנות תוך כדי ערבוב, בערך 10-15 דקות. האורז משנה את צבעו לחום-זהוב עמוק ואי אפשר לטעות בריח הנפלא שנישא באוויר.

מצננים מספר דקות וטוחנים לאבקה.

אגב, התאילנדים אוהבים לפזר אותו מעל לסלטים טריים שונים.

סידור המנה

בצלחת או קערה עמוקה מפזרים מנה הגונה של אטריות שעועית רכות, מניחים מעליה ערימה גדולה ונדיבה של ירוקים ומפזרים מעל גפרורי גזר וצנונית. מסדרים את הקציצות המטוגנות מסביב ומעל לכל יוצקים את הרוטב האלוהי.

מ ת ע ל פ י ם.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

העוגה של דריו צ׳קיני קיאנטי

דריו צ׳קיני הוא שם דבר בעולם והוא מגיע מקיאנטי. הקצב הכי מפורסם שם. בקיצור הלכנו לאכול אצלו. ואז הקסם הזה מסתובב בין השולחנות, עטוי כולו

פידאוס ספרדי עם קבנוס – גרסה א׳

ויש גרסה נוספת פה  פאייה פידאוס – גרסה ב׳  אנדלוסיה היא החלק הדרומי של ספרד, ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו. שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה,

קציצות בורגול ובשר טורקיות

topalac הקציצות האלה הן מה שנקרא: התוספת כבר בפנים. למה? כי לבשר הטחון מתחבר, מתערבל, מתבלבל לו הבורגול. ולא מדובר בכף או שתיים, אלא במנה

עוף ביין בסגנון צרפתי

עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת. במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.