עוגת שוקולד פאדג׳ ומרנג

מילה אחת על העוגה הזו: טירוף.ֿ פשוט טירוף.

היא נאפית בשני שלבים, קלה מאוד להכנה, טעימה למות. ויפהפיה באופן יוצא מהכלל.

שכבות המרנג נדמות כגלימה עם קפלים עדינים וכהים, שבירים ומסתוריים ומתחתיהן עוגה שוקולדית

פאדג׳ית טעימה להפליא.

מה

240 גרם שוקולד מריר קצוץ

180 גרם חמאה

2 ביצים גדולות

4 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

1/2 כוס סוכר חום

ווניל

1/3 כוס קמח (או 1/4 כוס קמח מצה טחון דק)

1/3 כוס שקדים טחונים

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס אבקת קקאו משובחת

כוס סוכר לבן

כפית חומץ רגיל

3 כפיות אבקת קורנפלור

קקאו לאיבוק מעל העוגה

איך 

  1. מחממים תנור ל – 160 מעלות. לא טורבו ! משמנים תבנית עגולה 22-24 ומניחים בצד.
  2. ממיסים את השוקולד ואת החמאה על בן מרי עד שהם נמסים לגמרי. מצננים מספר דקות.
  3. בינתיים מקציפים את 2 הביצים השלמות + 4 חלמונים עם הסוכר החום עד לקצף אוורירי, מוסיפים את השוקולד ומערבלים.
  4. מוסיפים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה והווניל ומערבלים במהירות.
  5. כדאי לגרד את תחתית הקערה במרית לוודא שהכל התערבב כנדרש.
  6. יוצקים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
  7. בינתיים בקערת מיקסר נקייה ובמקצף נקי מקציפים את החלבונים הנותרים על מהירות בינונית, כשהחלבונים מתחילים להקציף מוסיפים את הסוכר הלבן לאט לאט, כך ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף ביצים לבן, מבריק ויציב.
  8. מוסיפים את הקורנפלור ואת אבקת הקקאו ומערבלים היטב, מוסיפים את החומץ ומערבלים שוב.
  9. מעלים את הטמפרטורה ל – 180 מעלות.
  10. יוצקים מעל העוגה האפוייה ומסדרים באופן חופשי (מי שממש אוהב סדר יכול להזליף באופן מסודר ויפה מתוך שקית זילוף ופיה תואמת).
  11. אופים עוד כ- 20-25 דקות. מצננים.
  12. מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי. כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת. תחילה בבוקר

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל. מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף. אפשר לנשנש אותם

אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

הם הכי טעימים כשהם מתובלים והם נהדרים כפתיח לפני כל ארוחה, או סתם במסיבת קוקטייל. אפשר להשתמש בכל סוג אגוז שאוהבים ובלבד שהוא יהיה קלוף.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.