מילה אחת על העוגה הזו: טירוף.ֿ פשוט טירוף.
היא נאפית בשני שלבים, קלה מאוד להכנה, טעימה למות. ויפהפיה באופן יוצא מהכלל.
שכבות המרנג נדמות כגלימה עם קפלים עדינים וכהים, שבירים ומסתוריים ומתחתיהן עוגה שוקולדית
פאדג׳ית טעימה להפליא.
מה
240 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם חמאה
2 ביצים גדולות
4 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כוס סוכר חום
ווניל
1/3 כוס קמח (או 1/4 כוס קמח מצה טחון דק)
1/3 כוס שקדים טחונים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס אבקת קקאו משובחת
כוס סוכר לבן
כפית חומץ רגיל
3 כפיות אבקת קורנפלור
קקאו לאיבוק מעל העוגה
איך
- מחממים תנור ל – 160 מעלות. לא טורבו ! משמנים תבנית עגולה 22-24 ומניחים בצד.
- ממיסים את השוקולד ואת החמאה על בן מרי עד שהם נמסים לגמרי. מצננים מספר דקות.
- בינתיים מקציפים את 2 הביצים השלמות + 4 חלמונים עם הסוכר החום עד לקצף אוורירי, מוסיפים את השוקולד ומערבלים.
- מוסיפים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה והווניל ומערבלים במהירות.
- כדאי לגרד את תחתית הקערה במרית לוודא שהכל התערבב כנדרש.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
- בינתיים בקערת מיקסר נקייה ובמקצף נקי מקציפים את החלבונים הנותרים על מהירות בינונית, כשהחלבונים מתחילים להקציף מוסיפים את הסוכר הלבן לאט לאט, כך ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף ביצים לבן, מבריק ויציב.
- מוסיפים את הקורנפלור ואת אבקת הקקאו ומערבלים היטב, מוסיפים את החומץ ומערבלים שוב.
- מעלים את הטמפרטורה ל – 180 מעלות.
- יוצקים מעל העוגה האפוייה ומסדרים באופן חופשי (מי שממש אוהב סדר יכול להזליף באופן מסודר ויפה מתוך שקית זילוף ופיה תואמת).
- אופים עוד כ- 20-25 דקות. מצננים.
- מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.