עוגת שוקולד פאדג׳ ומרנג

מילה אחת על העוגה הזו: טירוף.ֿ פשוט טירוף.

היא נאפית בשני שלבים, קלה מאוד להכנה, טעימה למות. ויפהפיה באופן יוצא מהכלל.

שכבות המרנג נדמות כגלימה עם קפלים עדינים וכהים, שבירים ומסתוריים ומתחתיהן עוגה שוקולדית

פאדג׳ית טעימה להפליא.

מה

240 גרם שוקולד מריר קצוץ

180 גרם חמאה

2 ביצים גדולות

4 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

1/2 כוס סוכר חום

ווניל

1/3 כוס קמח (או 1/4 כוס קמח מצה טחון דק)

1/3 כוס שקדים טחונים

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס אבקת קקאו משובחת

כוס סוכר לבן

כפית חומץ רגיל

3 כפיות אבקת קורנפלור

קקאו לאיבוק מעל העוגה

איך 

  1. מחממים תנור ל – 160 מעלות. לא טורבו ! משמנים תבנית עגולה 22-24 ומניחים בצד.
  2. ממיסים את השוקולד ואת החמאה על בן מרי עד שהם נמסים לגמרי. מצננים מספר דקות.
  3. בינתיים מקציפים את 2 הביצים השלמות + 4 חלמונים עם הסוכר החום עד לקצף אוורירי, מוסיפים את השוקולד ומערבלים.
  4. מוסיפים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה והווניל ומערבלים במהירות.
  5. כדאי לגרד את תחתית הקערה במרית לוודא שהכל התערבב כנדרש.
  6. יוצקים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
  7. בינתיים בקערת מיקסר נקייה ובמקצף נקי מקציפים את החלבונים הנותרים על מהירות בינונית, כשהחלבונים מתחילים להקציף מוסיפים את הסוכר הלבן לאט לאט, כך ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף ביצים לבן, מבריק ויציב.
  8. מוסיפים את הקורנפלור ואת אבקת הקקאו ומערבלים היטב, מוסיפים את החומץ ומערבלים שוב.
  9. מעלים את הטמפרטורה ל – 180 מעלות.
  10. יוצקים מעל העוגה האפוייה ומסדרים באופן חופשי (מי שממש אוהב סדר יכול להזליף באופן מסודר ויפה מתוך שקית זילוף ופיה תואמת).
  11. אופים עוד כ- 20-25 דקות. מצננים.
  12. מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

קדירת פתיתים ודגים מסרדיניה

  האיטלקים ובעיקר הדרום איטלקים (סיציליה וסרדיניה) קוראים להם פרגולה – תותים – fregola   אנחנו קוראים להם פתיתים. אבל הפראגולה האיטלקיים טעימים פי כמה: הם

לביבות סנדוויצ׳ טוניסאי

או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי  הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם. כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת

עוף מרקש

העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא. הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן. והוא טעים ומהיר הכנה. מה  2 חזות עוף שלמים 2 כפות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.