חגיגת דגים בקפונטה סיציליאנית

קפונטה. אחד התבשילים המטריפים שיש לסיציליה ולדרום איטליה להציע.

תבשיל שמאגד בתוכו את השמש, הים והרוח של דרום איטליה, מתערבב בהשפעה המסלמית, בשפע ירקות הקיץ, חריפות,מתיקות וחמיצות שהתברכה בו האדמה הזו.

קפונטה במקור הוא סלט חם-קר שאוכלים אותו עם לחם. בעיקר.

בבלוג יש מתכון לסלט הקפונטה הקלאסי הנה קפונטה מסיציליה.

לקחתי את הקפונטה הנפלאה הזו, הוספתי לה קציצות דגים וזה יצא נפלא. כמובן שאפשר להמיר את קציצות הדגים בסתם קוביות דג שיספגו את הטעמים והריחות של התבשיל המטורף הזה.

מתקבל תבשיל בטעם חריף, מלוח, חמוץ  ומידי פעם קופץ לפה ביס קטן ומענג של מתיקות נפלאה שמביא איתה הצימוק.

מסיימים, איך לא, בשקדים קלויים ופטרוזיליה. ועפים.

מה

חציל גדול יפה (עדיף בלאדי)

1 פלפל צהוב טרי ויפה

2 פלפלוני צ׳ילי חריפים

1 בצל סגול בינוני

3-4 שיני שום

2 כפות צלפים

2 כפות זיתים ירוקים מגולענים

2 כפות צימוקים כהים

1 כף גדושה רסק עגבניות משובח

1/2 כוס יין לבן

מלח, פלפל,שמן זית

2-3 כפות שקדים פרוסים קלויים

כוס מים רותחים

לדגים

קוביות דגים בגודל מנה או קציצות דגים.

לקציצות 

1/2 ק״ג דג ים לבן טחון גס

ביצה קטנה

2-3 כפות שקדים טחונים (או פירורי לחם)

מלח, פלפל

1 כוס דחוסה של ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, כל מה שאוהבים)

מערבבים את המרכיבים ומניחים בצד למנוחה של 5 דקות. מגלגלים קציצות בגודל בינוני.

איך 

חותכים את החצילים והפלפל הצהוב לקוביות גדולות. מרסקים את שיני השום. קוצצים את הפלפלים החריפים לטבעות.

קוצצים את הזיתים הירוקים ואת הצלפים.

לסיר רחב מוסיפים שמן זית באופן נדיב – 4-5 כפות – מטגנים את קוביות החצילים עד שמזהיבות היטב מכל ההצדדים. מוציאים מהסיר.

מוסיפים עוד מעט שמן ומטגנים את הבצל, השום והפלפלים במשך כ-5 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה, מוסיפים את היין הלבן ומאדים.

מוסיפים את הצלפים, הזיתים והצמוקים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד דקה או שתיים. ֿ

מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-20 דקות.

כשהרוטב מוכן מוסיפים את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב, לא נוגעים בהן, מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות.

התוצאה: סיר עשיר בטעמים, רוטב מתובל ומצומצם וקציצות דגים עשויות.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים ומגישים.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

תפוחי אדמה של השמחות

מהירֿ, קליל, פריך, שחום, מתפצפץ בפה ומטריף. תפוחי אדמה של השמחות. הכל במחבת אחת לוהטת שתרקד על להבה בינונית-גבוהה כל הדרך עד הטעם המושלם. מה

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

מח׳מאר הפשטידה המרוקאית של אמא שלי

המח׳מאר היא אחת הפשטידות האהובות ונפוצות במטבח המרוקאי. מאוד מזכירה את הטורטילה הספרדית. אבל בזמן שהטורטילה הספרדית מכילה את כל מה שיש במקרר בערך: בשרים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.