חגיגת דגים בקפונטה סיציליאנית

קפונטה. אחד התבשילים המטריפים שיש לסיציליה ולדרום איטליה להציע.

תבשיל שמאגד בתוכו את השמש, הים והרוח של דרום איטליה, מתערבב בהשפעה המסלמית, בשפע ירקות הקיץ, חריפות,מתיקות וחמיצות שהתברכה בו האדמה הזו.

קפונטה במקור הוא סלט חם-קר שאוכלים אותו עם לחם. בעיקר.

בבלוג יש מתכון לסלט הקפונטה הקלאסי הנה קפונטה מסיציליה.

לקחתי את הקפונטה הנפלאה הזו, הוספתי לה קציצות דגים וזה יצא נפלא. כמובן שאפשר להמיר את קציצות הדגים בסתם קוביות דג שיספגו את הטעמים והריחות של התבשיל המטורף הזה.

מתקבל תבשיל בטעם חריף, מלוח, חמוץ  ומידי פעם קופץ לפה ביס קטן ומענג של מתיקות נפלאה שמביא איתה הצימוק.

מסיימים, איך לא, בשקדים קלויים ופטרוזיליה. ועפים.

מה

חציל גדול יפה (עדיף בלאדי)

1 פלפל צהוב טרי ויפה

2 פלפלוני צ׳ילי חריפים

1 בצל סגול בינוני

3-4 שיני שום

2 כפות צלפים

2 כפות זיתים ירוקים מגולענים

2 כפות צימוקים כהים

1 כף גדושה רסק עגבניות משובח

1/2 כוס יין לבן

מלח, פלפל,שמן זית

2-3 כפות שקדים פרוסים קלויים

כוס מים רותחים

לדגים

קוביות דגים בגודל מנה או קציצות דגים.

לקציצות 

1/2 ק״ג דג ים לבן טחון גס

ביצה קטנה

2-3 כפות שקדים טחונים (או פירורי לחם)

מלח, פלפל

1 כוס דחוסה של ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, כל מה שאוהבים)

מערבבים את המרכיבים ומניחים בצד למנוחה של 5 דקות. מגלגלים קציצות בגודל בינוני.

איך 

חותכים את החצילים והפלפל הצהוב לקוביות גדולות. מרסקים את שיני השום. קוצצים את הפלפלים החריפים לטבעות.

קוצצים את הזיתים הירוקים ואת הצלפים.

לסיר רחב מוסיפים שמן זית באופן נדיב – 4-5 כפות – מטגנים את קוביות החצילים עד שמזהיבות היטב מכל ההצדדים. מוציאים מהסיר.

מוסיפים עוד מעט שמן ומטגנים את הבצל, השום והפלפלים במשך כ-5 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה, מוסיפים את היין הלבן ומאדים.

מוסיפים את הצלפים, הזיתים והצמוקים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד דקה או שתיים. ֿ

מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-20 דקות.

כשהרוטב מוכן מוסיפים את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב, לא נוגעים בהן, מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות.

התוצאה: סיר עשיר בטעמים, רוטב מתובל ומצומצם וקציצות דגים עשויות.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים ומגישים.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הגונדי של רחל

אך רחל רחל…מקסימה, עדינה, ביישנית ונחבאת לכלים, כך הכרתי אותה אז, כשהיינו אמהות צעירות, בבניין חדש, שאפילו את החצר עדיין לא סיימו. סימני טיח ואבנים

מרק עגבניות וטורטליני

סתם מרק עגבניות טעים להפליא, קליל ועשיר טעם שהגנבתי לתוכו טורטוליני. לפעמים במילוי בשר, לפעמים במילוי עוף והכי טעים בעיניי הוא המרק עם הטורטליני במילוי

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

ליקר דובדבנים ביתי

אני יודעת שיש פה הרבה מתכונים שאני מתחייבת שהם הכי קלים בעולם. נכון, אתם צודקים. גם אני צודקת. הרבה מתכונים באתר שלי הם ממש ממש

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.