עוגת שזיפים מיובשים בקרמבל אגוזים

העוגה הזו כבשה את ליבי מהרגע הראשון למה? כי אני משוגעת על שזיפים מיובשים. אני זוללת אותם בלי אבחנה ומבלי לספור, מאז ילדותי.

בברטאני שבצרפת יש להם עוגה משגעת שעושים עם שזיפים מיובשים, שם אפשר לקנות אותם בשווקים, בערימות ענקיות בסלסלאות קש גדולות.

עוגה קלה מהירה שהיא הכלאה בין עוגה לפלאן, טעימה להפליא.

מתכון כאן העוגה של ברטאני .

גם העוגה הזו מהירה להכנה, והיא לחה וטעימה להפליא. השזיפים כמעט נמסים לתוך הבצק הפירורי והלח והאגוזים באים טעים ונעים בפה.

מה

200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים גס ומושרים ב 1/4 כוס ברנדי

300 גרם קמח רגיל – 2 כוסות + 2 כפות

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס סוכר חום (כוס דחוסה)

1 כפית סודה לשתיה

מעט מלח

2 ביצים גדולות

1.5 מיכלים של יוגורט שמן 4%

200 גרם חמאה מומסת או רכה בחום בחדר

לקרמאבל 

200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 כוס סוכר חום

כפית קינמון

מעט מלח

 

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

משמנים תבנית עגולה 22-24 ומקמחים, מנערים את עודפי הקמח ומניחים בצד. אפשרי גם שתי תבניות ארוכות חד פעמיות.

לחמאה המומסת מוסיפים את הסוכר החום ובוחשים היטב, מוסיפים את הביצים, אחת אחת וטורפים היטב, מוסיפים את היוגורט ולבסוף את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה. בוחשים במידת הצורך ולא מעבר לזה, רק עד שהתערובת אחידה.

המהדרין מוזמנים להקציף את החמאה עם הסוכר ולהמשיך בתהליך הנ״ל.

מוסיפים את השזיפים עם הברנדי.

מערבבים את מרכיבי הקראמבל.

שופכים את תערובת הבצק לתוך התבנית המשומנת, מפזרים מעל את קרמבל האגוזים ואופים בערך 50 דקות. בודקים עם קיסם או סכין דקה: נועצים במרכז העוגה הסכין צריכה לצאת יבשה.

מצננים ומתעלפים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פתיתים

הכי קל בעולם לבשל פתיתים. ופתיתים הוא מאכל ישראלי אהוב במיוחד. ממממ….לא בדיוק ישראלי, ואוסם לא בדיוק המציאה את הפתיתים. לאיטלקים יש פתיתים משחר הפסטה

לביבות ריקוטה וצימוקים

  ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה. הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים. והן

קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק. היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול. ברור שמיד

יאקיטורי שיפודי עוף יפאנים

גם היאקיטורי הם שיפודי במבוק קטנים עליהם מעמיסים  בדרך כלל עוף ובד״כ צולים אותם על גחלים אפשר גם להכין אותם במחבת משומנת מעט, לא ממש

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.