שבלולי בריוש פטיסייר ואמרנה

לא אשמור לעצמי את המתכון המופלא הזה, אגלה אותו לכל העולם

כי אני התעלפתי עליו.

כמי שחובבת פחממות ומאפים צרפתיים מעודנים, מיד כשהגיע אליי המתכון אצתי-רצתי

למטבח והכנתי אותו בשינויים קלים.

הסוד הגדול פה שאפשר לקנות היום קרם פטיסייר מוכן (אם כי אני משוגעת ומכינה אותו בעצמי).

 

מה 

לקרם הפטסייר

1.5 כוסות חלב

2 חלמונים

2 כפות קורנפלור

5-6 כפות סוכר

ווניל

מחממים את החלב בקלחת, בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והווניל במטרפה,מוסיפים את הקורנפלור וטורפים לתערובת חלקה.
כשהחלב רותח שופכים חצי ממנו במהירות לתוך החלמונים וטורפים היטב, מוסיפים את יתרת החלב החם וטורפים, מעבירים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה. תוך דקותיים או שלוש התערובת מסמיכה ומתעבה עד שרואים ממש את סימני המטרפה בתוך הקרם. זה הזמן להוריד מהאש, להוסיף ווניל ולערבב, להעביר לקערה ומיד לכסות את פני הקרם בניילון נצמד.
מעבירים לקירור.
לבצק
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
ביצה אחת
בערך 1/2 כוס חלב חמים (שופכים בהדרגתיות ולפי הצורך)
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
כפית שמרים יבשים
לאפייה
3-4 כפות דובדבנים משומרים (אמרנה או אחרים)
חלמון +מעט חלב למריחה
שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצה והמלח בקערת מערבל ומערבלים, מוסיפים באיטיות את החלב החם ואת החמאה. מערבלים במשך 5-6 דקות עד שהבצק הומגוני. הבצק צריך להיות דביק מעט וזה בסדר. מניחים בצד לתפיחה או במקרר ללילה.
מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק ומורחים מעליו את קרם הפטיסייר.
מפזרים את הדובדבנים ומגלגלים בזהירות את לגליל אחד ארוך.
מחממים תנור ל-180.
חותכים בסכין חדה פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ ומניחים בתבנית אפייה על נייר אפייה במרחקים של כ -3 ס״מ כיוון שהבריוש תופח.
מתפיחים.
מורחים בחלמון הטרוף ואופים בערך 20-25 דקות עד שהמאפה שחום מאוד והריח בבית מטריף את החושים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו. אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.