סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל

ובישראל בפרט.

כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

סלט פשוט, כפרי, ארצי וטרי?

כזה, שאפשר לטבול בו את הלחם היווני הפשוט, לנגוס בגבינה הלבנה ולמצמץ בעיניים מחמיצות החומץ בן יין?

והנה הוא התגלגל לו לעולם, הוסיפו לו סלק, וחסה, ועלי ארוגולה…..ותיבלו ברוטב מיונז !!!!

מה?? למה???

סלט יווני הוא סלט פשוט של פועלים, של יום יום, של בוקר וצהריים. קליל בלי יומרות רק מצג מופלא של כל טוב הארץ

הטובה הזו. אוףףףף…

אז הרשו לי להצמד לקלאסיקה היוונית, שבעיניי מנצחת הכל, תמיד.

מה

1 בצל אדום בינוני פרוס לטבעות

10-14 זיתי קלמטה או טאסוס שחורים

2 מלפפונים צעירים וטריים (קלופים או לא זה עניין של טעם אישי)

4 עגבניות סמוקות לחיים וקייציות (עדיף תמר)

1 פלפל ירוק בהיר שטוף ומנוקה מעוקץ וגרעינים

פרוסה עבה של גבינת צאן לבנה או פטה שמנמנה

מלח, אורגאנו, חומץ בן יין ושמן זית בתולי

איך 

הכי פשוט.

חותכים גס את הירקות, פרוס או קוביות, מערבבים ומתבלים.

מניחים מעל את פרוסת הגבינה, בוזקים אורגנו וזולפים שמן זית, מפזרים מסביב את הזיתים השחורים.

דואגים שתהיה ליד פרוסת לחם טוב וטרי , שאפשר יהיה לטבול ברוטב וזהו.

יש טעים ופשוט מזה?

יאסו יוון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיצת עוף משגעת ומהירה

פיצת העוף הזו נולדה מפיתה עיראקית שהתחילה להתייבש קצת. ההשראה באה מהמחמאר (או מסאחאן) מהמטבח הערבי שהוא גם סוג של פיצת עוף, שם משתמשים בעוף

פרעצל

הפרעצל הוא הבייגלה של הגרמנים והאזלסים. משם הוא הגיע לאמריקאים והמאפה המלוח הנהדר הזה, קיבל שם מקום של כבוד וגם בקולינריה העולמית. באלזס אוכלים אותו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.