עוגיות תחרה קטלניות

קטלניות. אני מזהירה.

קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות.

והכי קלות בעולם להכנה.

החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה את שמה: עוגית תחרה.

מה

110 גרם חמאה

2/3 סוכר חום

מעט ווניל

מעט מלח

3/4 כוסות שקדים טחונים

2 כפות קמח לבן

איך

הכי פשוט בעולם: מכניסים את כל המרכיבים, למעט הקמח והשקדים, לקלחת קטנה ומניחים על להבה בינונית. בוחשים עד שהחמאה והסוכר נמסים.

מורידים מהאש.

בוחשים לתוך התערובת המתוקה והחומה את השקדים ואת הקמח.

מכניסים למקרר להתייצבות, כך יהיה כך יותר ליצור כדורים קטנים.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בעזרת כפית קטנה יוצרים כדורים קטנים בגודל זית גדול ומניחים על נייר אפייה שומרים על מרחקים גדולים בין כדור לכדור בערך 10-12 ס״מ כיוון שהעוגיות מתפשטות מאוד. 

אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות זהובות חומות.מוציאים ולא נוגעים !

אם העוגיות התפשטו ונגעו זו בזו, כשהן עדיין חמות, עוברים על סכין ביניהן ומפרידים.

העוגיות מתקררות ומתקשות ורק אז אפשר להרים אותן בעדינות לתוך קופסא.

הן עדינות מאוד, מתפרקות ומתפוררות.

הן נהדרות as.is. אבל נסו לפורר אותן מעל לגלידת ווניל או פיסטוק….מטורף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות חמאה וזרעי צ׳ייה

בעצם מדובר בעוגיות חמאה צרפתיות עם ״בריכת״ ריבה אדומה. אני הוספתי להן זרעי פרג (לפעמים אני מוסיפה גם זרעי צ׳ייה) והן כל כך יפות. ואת

ממרח לימוני של פלאפליות

בפתח תקווה יש את הפלאפל הכי טעים בעולם. איך אני יודעת? כי אני אוכלת שם מגיל 15 ובמשך השנים הרבות אחר כך, אכלתי פאלפלים בעוד

מאפה פילו של תפוחי עץ והדרים

באמת שלא הייתי טורחת לכתוב לכם מתכון לעוגת תפוחים פילו, שהיא טעימה וכה פשוטה להכנה וכל אחד יודע להכין אותה. אבל היה פה משו נוסף

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.