קודם כל הירגעו!!
אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום בכל חנות אסייתית.
בצק הטורטוליני נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים אותו מקמח ומים.
כל שנותר הוא למלא את עיגולי הבצק במילוי אהוב ולזרוק למים או לרוטב.
במקרה הזה למרק טעים של עגבניות וסלרי.
למרק
2 בצלים קצוצים
3-4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, שמן זית
2-3 עלי דפנה
2 כוסות עגבניות מרוסקות
4-5 גבעולי סלרי קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 ליטר ציר עוף או מים רותחים
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים שניות בודדות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים מספר דקות על להבה בינונית.
מוסיפים את הסלרי והפטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים את ציר העוף ומרתיחים.
מנמיכים, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
טועמים מתקנים תיבול.
בינתיים מכינים את השושברק.
לשושברק
20 עיגולי בצק מוכנים (מתכון להכנת הבצק בבית בהמשך)
150 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה
מלח, פלפלֿ
מעט פלפל אנגלי טחון
חלבון ביצה אחד
מעט מים להדבקת השושברק
שמן זית
במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים שום ואת הבשר הטחון מטגנים מספר דקות עד שהבשר משחים.
ממליחים ומפלפלים, מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מערבבים לצנן מעט ומוסיפים את חלבון הביצה.
ממלאים בכל עיגול בצק מעט מהמילויֿ, טובלים את האצבע בקערת מים ומורחים על השולים, מדביקים אותם לחצי עיגול או לצורת טורטליני.
מוסיפים למרק המוכן ומבשלים עוד כ-10 דקות.
בצק השוש ברק
1 ועוד 1/2 כוסות קמח
1 ביצה
מעט מים
לשים היטב את כל החומרים ומניחים את הבצק בצד למנוחה.
מרדדים על משטח מקומח לעלה דקיק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 8 ס״מ.