בעצם מדובר במרק צח ועשיר טעמים עם קרפאלך קטנים ומופלאים.
וזה מאכל הדגל של אמליה רומאניה בצפון איטליה, אחד מאזורי הגסטרונומיה המטריפים של הארץ המטריפה הזו.
אפשר לקנות את הטורטליני, היום יש גם להשיג טריים או מצוננים ואפשר להכין לבד (מתכון בהמשך)
תענוג בל יתואר
וחגיגי להפליא.
להכנת המרק הצח
1 ק״ג גרונות עוף או הודו
2-3 עצמות בקר
2 שיני שום
2 גזרים
3 גבעולי סלרי
1 בצל גדול קלוף
צרור פטרוזיליה
3 עלי דפנה
2-3 ליטר מים
מרתיחים את המים מכניסים את כל המרכיבים ומבשלים כשעה וחצי עד למיצוי הטעמים.
מסננים את הנוזלים ומחזירים לסיר.
טועמים ומתקנים תיבול.
בהגשה מרתיחים את המרק, מוסיפים את הטורטליני ומבשלים על פי הוראות היצרן או 5 דקות אם מכינים לבד.
ומגישים כך. נקי וקלאסי.
הטורטליני
בצק פסטה
100 גרם קמח לחם
100 קמח פסטה
ביצה
מעט מים
לשים היטב לבצק חלק מניחים בצד למנוחה.
למילוי
100 גרם בשר בקר
2 פרוסות נקניק סלמי מעושן קצוץ דק
2 כפות פרמז׳ן מגורר לשומרי הכשרות שקדים טחונים
מלח, פלפל
חלבון ביצה
אגוז מוסקט מגורר
מערבבים.
מרדדים את עלה הפסטה על משטח מקומח לעלה גדול ודק. חותכים עם חותכן לריבועים בגודל של 3 ס״מ על 3 ס״מ.
בכל אחד מהריבועים מניחים מעט מהמילוי מקפלים, צובעים ומגלגלים.
אפשר גם לקפל לשניים ולהדק.