לחם גבינות, צ׳ייה וצ׳ילי

שואלים איך הולך ביחד? רץ !!

והכל משאריות.

בא לי לחם, לא בא לי לרדת לסופר.

ֿאז החלטתי ללוש לחמניות מהירות.

על השיש עמד פלפל חריף אדום, לידו שקית עם זרעוני צ׳ייה ששכחתי להכניס למקרר, על אדן החלון עציץ עם רוזמרין ובמקרר גבינה חריפה קשה שלא אכלנו,

כי היא היתה חריפה וקשה מידי.

ערבבתי ואפיתי.

נו אתם שואלים? מטורף.

קוביות הגבינה מעל הלחם נמסו ונחרכו. קוביות הגבינה בתוך הלחם נמסו ונשארו נוזלים, הפלפל החריף בעט לי בחוש הטעם והכל היה מופלא.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)

25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים

חצי כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)

רוזמרין

3/4 כוס זרעי צ׳ייה

1 פלפל אדום צ׳ילי טרי קצוץ לטבעות

200 גרם גבינה קשה חריפה קשקבל או אחרת חתוכה לקוביות גדולות 2 ס״מ בערך

ביצה טרופה למריחה

איך 

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח. מתחילים לערבל, מוסיפים את השמן.

מערבלים ומוסיפים את המים לאט.

לאחר 6 דקות מוסיפים את זרעי הצ׳ייה, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

הלישה תיארך בערך 10 דקות והבצק חייב להיות מעט דביק ונצמד לתחתית המיקסר.

בדקה האחרונה מוסיפים את הפלפלים והרוזמרין.

ערבוב נוסף ואת קוביות הגבינה.

מתפיחים את הבצק מכוסה עד שהוא תפוח ואווירירי בערך שעה או יותר.

יוצרים כיכר גסה ולא אחידה בידיים, מניחים על תבנית ומעליה נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

מתפיחים.

מחממים תנור ל – 180 מעלות ואופים עד שהחלה חומה חומה והגבינה בחוץ נחרכת, בערך 30-35 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קדירת בקר וירקות בסגנון טורקי

המפליא בקדירה המופלאה הזו היא המהירות שמכינים אותה. כל כך מתאימה לעכשיו, לסתיו האפרפר ולחורף המתקרב. חותכים את כל הירקות וקוביות הבשר, מתבלים ושולחים לתנור

מרק כתום חלום

את המרק הזה אתם לא מכירים. באחריות. אתם מכירים מרקים כתומים אחרים אבל לא את זה. וזה….. המרק הזה נולד  איפהשהו והתגלגל עם השנים עד

לחשו מרק סולת מרוקאי

לח׳שו. מרק שהוא חם וטעים ומנחם. מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף. מרק של ילדות שהיה קבוע

לחמניות סומסום מהירות במחבת

חייבת לחלוק אתכם את הפלא הזה. הפלא הזה של לחמניות במחבת, שמכינים בתוך דקות ספורות. עבורי זו הצלה של ממש. כצרכנית כבדה של פחממות, אם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.