לחם גבינות, צ׳ייה וצ׳ילי

שואלים איך הולך ביחד? רץ !!

והכל משאריות.

בא לי לחם, לא בא לי לרדת לסופר.

ֿאז החלטתי ללוש לחמניות מהירות.

על השיש עמד פלפל חריף אדום, לידו שקית עם זרעוני צ׳ייה ששכחתי להכניס למקרר, על אדן החלון עציץ עם רוזמרין ובמקרר גבינה חריפה קשה שלא אכלנו,

כי היא היתה חריפה וקשה מידי.

ערבבתי ואפיתי.

נו אתם שואלים? מטורף.

קוביות הגבינה מעל הלחם נמסו ונחרכו. קוביות הגבינה בתוך הלחם נמסו ונשארו נוזלים, הפלפל החריף בעט לי בחוש הטעם והכל היה מופלא.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)

25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים

חצי כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)

רוזמרין

3/4 כוס זרעי צ׳ייה

1 פלפל אדום צ׳ילי טרי קצוץ לטבעות

200 גרם גבינה קשה חריפה קשקבל או אחרת חתוכה לקוביות גדולות 2 ס״מ בערך

ביצה טרופה למריחה

איך 

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח. מתחילים לערבל, מוסיפים את השמן.

מערבלים ומוסיפים את המים לאט.

לאחר 6 דקות מוסיפים את זרעי הצ׳ייה, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

הלישה תיארך בערך 10 דקות והבצק חייב להיות מעט דביק ונצמד לתחתית המיקסר.

בדקה האחרונה מוסיפים את הפלפלים והרוזמרין.

ערבוב נוסף ואת קוביות הגבינה.

מתפיחים את הבצק מכוסה עד שהוא תפוח ואווירירי בערך שעה או יותר.

יוצרים כיכר גסה ולא אחידה בידיים, מניחים על תבנית ומעליה נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

מתפיחים.

מחממים תנור ל – 180 מעלות ואופים עד שהחלה חומה חומה והגבינה בחוץ נחרכת, בערך 30-35 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף. קריר, טעים, חמצמץ.ֿ כל יוון בביס אחד. כדי להפוך את הצזיקי

מרק עדשים אפגני

טעים ארומטי חם ומשביע. מה יש פה להוסיף? מה  בצל בינוני קצוץ 2-3 שיני שום קצוצות כף ג׳ינג׳ר קצוץ 1 צ׳ילי 1/4 כפית כמון 1/4

דייסת האורז המתוקה של אמא שלי

לפתע פתאום בבית מלון בבודפשט דייסת אורז מתוקה. הקערות והסלסלות והמדפים העמוסים במאפים ריחניים, סוגי ביצים ונקניקים וגבינות, וירקות וערימות של עוגות הונגריות – ודבר

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.