קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות.

יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל.

אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון וזה טעים להפליא.

כמו שהן, או בתוך רוטב. כמו זה למשל: עגבניות טריות ואפונה.

הביסים מתפוצצים בפה בערבוב של טעמים: הנה השמיר, הנה הסלרי, הנה קליפת הלימון והופ…קפץ לו הצ׳לי.

בקיצור: טעים, טעים.

ומה שנחמד באפונה זה שלא חייבים לחכות לאביב ואפשר להשתמש בה קפואה. אחד הקפואים הבודדים שחביבים עליי.

מה

2 כוסות אפונה מופשרת או טרייה

1/2 ק״ג בשר פרגיות טחון

ביצה אחת

1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

3 כוסות של ירק קצוץ: שמיר, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 בצל אדום קצוץ דק

קליפת לימון

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

לשים היטב את כל המרכיבים ומניחים בצד ל-10 דקות.

בידיים רטובות יוצרים כ-12 קציצות עגולות וגדולות.

אפשר להכין בכל גודל רצוי.

לרוטב

בצל קצוץ אדום

3-4 שיני שום פרוסות

3-4 עגבניות אדומות בשלות קלופות וקצוצות או חצי קופסת עגבניות משומרות

כוס מים

מלח, פלפל,

כף רסק עגבניות

כוס יין לבן

שמן זית

לסיר רחב מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים.

מוסיפים את היין ומרתיחים במשך 2-3 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים.

מרתיחים, טועמים ומתקנים טעמים.

מוסיפים בזהירות את הקציצות אחת אחת ולא נוגעים בהן יותר!!.

מרתיחים, מכסים ומנמיכים להבה, מבשלים מכוסה במשך כ-20 דקות.

מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-10 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

יאקיטורי שיפודי עוף יפאנים

גם היאקיטורי הם שיפודי במבוק קטנים עליהם מעמיסים  בדרך כלל עוף ובד״כ צולים אותם על גחלים אפשר גם להכין אותם במחבת משומנת מעט, לא ממש

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

עוף הציידים בגרסת דרום איטליה

זו הגרסה של דרום איטליה לעוף הציידים האיטלקי הקלאסי. מתכון אחר לעוף הציידים של טוסקנה פה:  עוף בנוסח הציידים של טוסקנה. בכל איזור מבשלים את העוף

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.