הכנת העוף הזה קלה קלה קלה קלה.
השלב הכי קשה פה הוא להזהיב את העוף יפה יפה. זהו.
יש לו טעמים חמצמצים נפלאים מלימון ויין לבן ואז באה הנענע ומעטירה עליו רעננות ומזרח תיכוניות.
השקדים הקלויים משלימים את הטעמים ומוסיפים חגיגיות ויופי למנה.
קיצר.
עוף שיאה לכל שולחן שבת או חג.
או סתם באמצע השבוע, אם בא לכם להתפנק.
מה
4-6 כרעיים או כרעיים ושוקיים או רק שוקיים, כל אחד לפי בחירתו
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס גס
חצי כוס נענע טרייה קצוצה
מיץ מלימון אחד
חצי כוס שקדים קלויים קצוצים
כוס מים
כוס יין לבן
3-4 שיני שום פרוסות
איך
בסיר, עדיף לנון סטיק, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את חלקי העוף, מתחילים עם הצד עם העור. מטגנים היטב עד שהעור מזהיב עמוק ויפה,
רק אז הופכים לצד שני וממשיכים לטגן.
כל התהליך אורך כרבע שעה.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את שיני השום הפרוסות מטגנים עוד חצי דקה ומוסיפים את היין ואת מיץ הלימון.
מרתיחים כחמש דקות על להבה גבוהה.
ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את המים.
מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך רך רך.
מכבים את הלהבה ומפזרים מעל נענע ושקדים קלויים.
זהו.