עוף צלוי בנענע ושקדים קלויים

הכנת העוף הזה קלה קלה קלה קלה.

השלב הכי קשה פה הוא להזהיב את העוף יפה יפה. זהו.

יש לו טעמים חמצמצים נפלאים מלימון ויין לבן ואז באה הנענע ומעטירה עליו רעננות ומזרח תיכוניות.

השקדים הקלויים משלימים את הטעמים ומוסיפים חגיגיות ויופי למנה.

קיצר.

עוף שיאה לכל שולחן שבת או חג.

או סתם באמצע השבוע, אם בא לכם להתפנק.

מה

4-6 כרעיים או כרעיים ושוקיים או רק שוקיים, כל אחד לפי בחירתו

שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס גס

חצי כוס נענע טרייה קצוצה

מיץ מלימון אחד

חצי כוס שקדים קלויים קצוצים

כוס מים

כוס יין לבן

3-4 שיני שום פרוסות

איך

בסיר, עדיף לנון סטיק, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את חלקי העוף, מתחילים עם הצד עם העור. מטגנים היטב עד שהעור מזהיב עמוק ויפה,

רק אז הופכים לצד שני וממשיכים לטגן.

כל התהליך אורך כרבע שעה.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את שיני השום הפרוסות מטגנים עוד חצי דקה ומוסיפים את היין ואת מיץ הלימון.

מרתיחים כחמש דקות על להבה גבוהה.

ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את המים.

מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך רך רך.

מכבים את הלהבה ומפזרים מעל נענע ושקדים קלויים.

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטה פסטו

כפי שאין צורך להציג את הפסטה, כך אין צורך להציג את הפסטה פסטו. רק לדעת שהפסטו מגיע מאזור ליגוריה, שהוא אחד מ-20 המחוזות של איטליה

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.