לאיטלקים יש מאות סוגי פסטה ומאות סוגי רטבים.
לכל אזור יש את הפסטות שלו ואת הרטבים שלו.
בסרדיניה יש כמה סוגי פסטות וכמה סוגי רטבים, אבל לכל מסעדה שתיכנסו, בעיר או בכפר, על אם הדרך או סתם במקום נידח תקבלו את הפסטה הזו.
והיא טעימה וקלה להכנה.
בעצם בסיס הפסטה הן נקניקיות איטלקיות שהאיטלקים מפרקים מהכיסוי ומפוררים את בשר הנקניקייה לתוך התבשיל.
כך, מתקבלות חתיכות בשר טחון מתובל, שוחות בתוך הרוטב האדום והטעים הזה.
לפסטה המקומית שמתלווה לרוטב הזה קוראים Malloreddus או gnocchi sardi, ניוקי מסרדיניה, מכיוון שיש לפסטה הזו צורה של ניוקי.
בכל אופן,
אני כמובן הכנתי נקניקיות טריות, כי אני משוגעת.
אבל….אין חובה לקנות נקניקיות סארדיות. אפשר להכין עיסת בשר טחון בטעמי הנקניקייה ופשוט לפרק את העיסה לחתיכות קטנות, אל תוך התבשיל
ו…..מקבלים תבשיל פסטה סארדית מקורית.
מה
500 גרם פסטה יבשה או טרייה מכל סוג שאוהבים
לבשר ה״נקניקיות״
חצי ק״ג בשר בקר טחון פעמיים
כפית גדושה זרעי שומר קלויים
חצי כפית צ׳ילי
מלח, פלפל
3 כפות יין אדום או לבן
חצי כפית שום כתוש
חצי כפית טימין קצוץ
הערה: אפשר להחליף את הנקניקיות ברצועות נקניק קנוי או טבעות קבנוס או כל נקניקיה קנויה אחרת שאוהבים.
מערבבים היטב את כל המרכיבים. ממש לשים במשך מספר דקות עד שמרגישים שהבשר עצמו מתפרק וסופג את כל הטעמים.
מניחים בצד.
לרוטב
2 כוסות עגבניות מרוסקות עדיף למסוננות ומה שנקרא פסאטה.
3-4 שיני שום פרוסות או כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
צ׳ילי
שמן זית
איך
בסיר רחב ונוח מוסיפים מעט שמן זית. לוקחים את עיסת הבצק ומתחילים לתלוש נתחים מהעיסה בגודל של זית, משליכים לשמן הרותח, כך עד שכל העיסה מפורקת.
מטגנים ומזהיבים את קציצוניות הבקר.
מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד חצי דקה.
מוסיפים את הפסטה או העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל וצ׳ילי ומרתיחים.
מנמיכים, מכסים ומבשלים כעשרים דקות.
בינתיים מבשלים את הפסטה ומסננים שתי דקות לפני שהיא מוכנה. מעבירים אותה לרוטב המוכן ומבשלים אותה בתוך הרוטב, עוד כשתי דקות.