מסתבר שהישראלים מתים על סלמון.
זה דג מספר אחד בישראל.ֿ
מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות באזור הים התיכון.
אני אוהבת רק סלמון מעושן וסלמון כבוש שאני מכינה בבית. סנובית.
יש לי מתכון לסלמון כבוש גראוולאקס נפלא שעושים בדקה וחצי המתכון פה: סלמון בכבישה מעודנת.
ומידי פעם אני גם מעשנת סלמון שזו עבודה הכי קלה בעולם (רק שצריך מעשנת בשקל וחצי ומעט גחלים) ומכינה ממנו סלט סלמון מעושן מטורף
המתכון פה:סלט סלמון מעושן.
בכל מקרה, רוב בני האדם השפויים קונים סלמון אז גם אתם תקנו.
מה
200 גרם נתחי סלמון מעושנים או כבושים פרוסים לרצועות
חופן עגבניות שרי אדומות
חופן עגבניות שרי צהובות
חופן עגבניות שרי מנומרות
1 בצל סגול פרוס דק
2 כוסות ארוגולה קצוצה
1 פילפל צ׳ילי חריף פרוס דק
2 מלפפונים צעירים דקים ופרוסים חצאי עיגולים דקים
כף גדושה פלפלי צ׳יפקה חמוצים קצוצים
2 מלפפונים חמוצים פרוסים חצאי עיגולים
4-5 צנוניות צעירות פרוסות דק
עלי נענע טריים
עלי בזיליקום טריים
עלי פטרוזיליה
שמיר קצוץ
2-3 צלפים בחומץ
זיתים שחורים
לרוטב: כוס יוגורט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, כף חרדל,שן שום מרוסקת מיץ לימון ומעט חומץ בן יין.
איך
מורחים את היוגורט על צלחת שטוחה ומתיזים מעליו מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.
מערבבים את הירקות ביד קלה מעל ומפזרים אותם על הצלחת.
מפזרים עליהם את הצלפים והצ׳יפקות.
מסדרים את פרוסות הסלמון, מתיזים מעל את הרוטב וזוללים.