פאי בקר ביין ובצק עלים

 

 

בעצם, הטוב הזה מבוסס על האינגליש פאי, הפאי האנגלי שהאנגלים מתים עליו.

הם מכינים אותו מבשר בקר, טלה, עופות ואפילו דגים.

התבשיל עצמו הוא תבשיל בקר קוביות שמתבשל שעות ארוכות ביין אדום ותבלינים.

אחר כך מכניסים אותו לקערה חסינת אש, עוטפים אותו בבצק עלים ושולחים לתנור.

התוצאה: מטריפה.

מעבר למנה היפה והמושקעת, שגורמת לנוכחים לצעוק וואווו

זה טעים באופן מיוחד.

בצק העלים, שבדרך כלל טעים בטירוף, מתנפח ומזהיב. שוברים אותו ומכניסים לתבשיל הלוהט.

הכל מתערבב עם הכל: הבצק הפריך עם הבקר הרך, היין עם הבצל, הרך עם הקשה, השמחה עם הטעם.

קיצר..הבנתם.

וגם ממש מממממש קל להכנה.

מה

1 ק״ג בקר קוביות לבישול ארוך (צלעות, צוואר, שריר, צלי כתף)

3 בצלים פרוסים טבעות גדולות

1/2 בקבוק יין

1-2 כוסות מים רותחים

4 עלי דפנה

2-3 גבעולי רוזמרין

מלח, פלפל, שמן זית

5-6 שיני שום פרוסות

בצק עלים

ביצה טרופה וסומסום.

איך

  1. בסיר נוח מטגנים את קוביות הבקר עם שמן הזית עד שהן משחימות היטב מכל הצדדים.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את השום ומטגנים.
  3. מוסיפים מלח ופלפל ואת היין, מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות. מנמיכים, מוסיפים את המים הרותחים.
  4. שולחים את התבשיל להתבשל על להבה נמוכה 2-3 עד שהבשר רך מאוד. טועמים, מתקנים תיבול. מצננים.
  5. מעבירים מנת בשר עם מעט רוטב לקערה חסינת אש שמתאימה לתנור.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות, חותכים את בצק העלים הקר לעיגולים בקוטר הצלחת או מעבר לה.
  7. מניחים את הבצק בקערה או עוטפים מעל (שהשוליים גולשים). בכל מקרה מקפידים שהבצק לא ייגע ברוטב.
  8. מברישים בביצה ובשומשום שולחים לאפייה כעשרים דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב וריח של יין נפלא עוטף את כל חדרי הבית והלב.

צורחים…

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

קדירת פתיתים ודגים מסרדיניה

  האיטלקים ובעיקר הדרום איטלקים (סיציליה וסרדיניה) קוראים להם פרגולה – תותים – fregola   אנחנו קוראים להם פתיתים. אבל הפראגולה האיטלקיים טעימים פי כמה: הם

בקר בירקות שורש ויין אדום

הנתח הזה ממש חגיגי. היינו אוכלים אותו בימי שישי בערב או בחגים. בישול הבשר הארוך זהה לבישול הבשר בצלפים ופטרוזיליה מתכון כאן : בשר בצלפים ופטרוזיליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.