פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו.

הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם שבועות וחודשים ארוכים ובעת הצורך, השרו אותם במים קרים, במשך מספר ימים, כך שהמליחות התפוגגה והדגים ״חזרו לחיים״. משם אפשר היה להכין איתם כל דבר.

ובפורטוגל מכינים איתם הכל.  עשרות מנות עם הבקלאו, אם לא מאות.

אחת הטעימות הם הפסטלאס די בקלאו.

כי מה רע לערבב פירה תפוחי אדמה, עם דגים ותבלינים, ולטגן בשמן רותח.

הם יוצאים שזופים ויפים להפליא וטעימים למות.

אין צורך לצפות אותם, כך כמו שהם לשמן רותח.

והם נפלאים חמים וקרים. ראו הוזהרתם.

מה

1 כוס פירה מתפוחי אדמה אדומים

300 גרם דג לבן שאוהבים

מלח, פלפל

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

ביצה

2 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

בצל בינוני קצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות

מעט אגוז מוסקט טחון

שמן עמוק לטיגון

איך

בסיר עם מים רותחים מבשלים את הדגים מספר דקות, עד שהם מלבינים ומוכנים.

מסננים ושוטפים במים.

במחבת מטגנים בצל במעט שמן עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מפוררים את הדגים לפירורים גסים ומערבבים אותם עם הפירהֿ, הבצל המטוגן  ויתר המרכיבים.

בידיים רטובות יוצרים קרוקטים: כדור בגודל אגוז שמגלגלים אותו לאורך עד שמתקבל קרוקט.

מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיבים מכל הכוונים.

מתעלפים. באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

רוטב צ׳ילי ביתי בסגנון סיני

לסנדוויצים, להוסיף למרק הראמן או הפו, לחביתה, מעל טורטליני מטוגנים או מבושלים… בעצם על הכל…. וזה פשוט וקל ונשמר במקרר לתקופה ארוכה מאוד… מה מקל

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

לחמניות קרם רומאיות – מריטוזו

המריטוזי (או המריטוזו ביחיד) הן לחמניות איטלקיות עשירות בסגנון בריוש. הן אופייניות לאיזור לציו ולרומא בפרט. את הלחמניות הרכות והנפלאות הללו ממלאים בקרם מתוק וקריר

פאטוש

הפטאוש כמו הפאנלה  נולד מהצורך להשתמש בלחם ישן. לחם לא זורקים. לא אז – בשנות המצוקה והרעב.- וגם לא היום. לא בכדי רוב העולם ניזון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.