הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים.
מלכי העולם.
בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון.
את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג יש גוזלמה שמילאתי עם בשר טחון מתובל מתכון כאן:
את הגוזלמה מכינים במחבת ומדובר בבצק מהיר הכנה.
כלל ברזל בגוזלמה: לרדד את הבצק דק דק דק. הכי דק שאפשר.
מה
2 כוסות קמח לחם
3/4-1 כוס מים פשוטים
מעט מלח.
לשים היטב את הבצק, עם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מניחים בצד למנוחה למשך חצי שעה לפחות.
בינתיים מכינים את המילוי:
400 גרם תרד עלים עדין שטוף
200 גרם גבינה בולגרית, פטה או גבינה מלוחה אחרת שאוהבים
מעט שמן זית או חמאה
פלפל שחור גרוס.
את התרד חולטים במים רותחים ושוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים גס.
מערבבים עם גבינה מלוחה ופלפל שחור.
טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח.
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים בצד מכוסה.
על משטח מקומח מרדדים כל עיגול בצק, מגלגלים והופכים שוב ושוב עד שמתקבל עלה דקיק שקוף כמעט. .
מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.
ממלאים חצי עיגול ב-1/6 מהמילוי מהדקים היטב את המילוי וסוגרים בחצי השני לחצי ירח.
צובטים את השוליים היטב ומעבירים למחבת החמה.
מטגנים בעדינות משני הצדדים עד שהבצק מזהיב ומקבל סימני צריבה.
לפני שמורידים מהמחבת מטפטפים מעל 1/2 כפית שמן זית או חמאה, הופכים לצד שני שיספוג השומן גם כן.
זהו.
אוהבי בצקים יתעלפו. בוודאות.