נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם.

ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה מכל העולמות.

מטבח מטריף.

עשיר, טעים, טרי ומהיר.

אחד היסודות של המטבח הזה הוא נודלס ויש בו סוגים שונים של נודלס: מביצים, מאורז, משעועית ועוד.

לארוחת ערב מהירה, שילבתי את הנודלס האיטלקי שידוע בשם טאליאלוני או טאיין באיזור פיאמונטה, אבל התיבול  אסייתי לחלוטין.

תוך פחות מעשר דקות היתה לנו ארוחת ערב נהדרת.

על דרך קבע, יש לי במקרר שאלוטס מטוגנים, אותם אני מפזרת על מאכלים וסלטים תאילנדים (ואפשר לקנות בחנויות של המזרח) וגם בוטנים מלוחים שמוסיפים המון לכל פאד תאי ומוקפץ אסייתי.

אפשר להכין את התבשיל הזה כצמחוני, טבעוני, עם בשר, עם רצועות עוף דקות, עם טופו.

מה

250 גרם אטריות ביצים או אטריות אורז מבושלות

250 גרם בשר בקר טחון טרי, או טופו קוביות, או רצועות חזה עוף

1 כף שום קצוץ

1 כף ג׳ינג׳ר קצוץ

צ׳ילי אדום קצוץ לפי הטעם

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ עם החלק הלבן

3-4 כפות סויה

כף פיש סוס תאילנדי (אופצינאלי)

1 כף מיץ לימון

1/2 כוס מים

1-2 כפות סילאן

בוטנים מומלחים קצוצים

שאלוטס מטוגן (אופציונלי)

למי שיש: כף סויה תאילנדית כהה וכף סויה תאילנדית בהירה

איך

בווק מוסיפים 2-3 כפות שמן ומטגנים את השום, ג׳ינג׳ר, חצי מהצ׳ילי ושליש מהבצל הירוק.

לאחר 2-3 דקות מוסיפים את הבשר הטחון, העוף או הטופו, וממשיכים לטגן על להבה חזקה.

מוסיפים חצי כוס מים ומקרצפים את הווק עם כף עץ. מבשלים על להבה בינונית עד שהמים מתאדים.

בסך הכל מבשלים כ-10 דקות את הבשר.

מוסיפים את יתר הרטבים והתבלינים , מוסיפים שליש נוסף של הבצל הירוק וחצי מהצ׳לי שנשאר.

מוסיפים את הנודלס ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול ומורידים מהאש.

מגישים בקערה ומפזרים מלמעלה את יתרת הבצל הירוק, עוד צ׳ילי אדום, בוטנים קצוצים ושאלוטס מטוגן.

היה קל, נכון?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט מנגו תאילנדי

תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר. המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי. כי ככה אוכלים סלט מנגו

קנולי סיציאליאני

 כדאי להתחיל מהסוף. כדי להכין קנולי צריך גלילים מיוחדים שעל שמם מכונה המאכל הנפלא הזה. אפשר למצוא אותם בכל חנות כלי בישול. עכשיו שיש לנו

מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג. המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי  ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.