נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם.

ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה מכל העולמות.

מטבח מטריף.

עשיר, טעים, טרי ומהיר.

אחד היסודות של המטבח הזה הוא נודלס ויש בו סוגים שונים של נודלס: מביצים, מאורז, משעועית ועוד.

לארוחת ערב מהירה, שילבתי את הנודלס האיטלקי שידוע בשם טאליאלוני או טאיין באיזור פיאמונטה, אבל התיבול  אסייתי לחלוטין.

תוך פחות מעשר דקות היתה לנו ארוחת ערב נהדרת.

על דרך קבע, יש לי במקרר שאלוטס מטוגנים, אותם אני מפזרת על מאכלים וסלטים תאילנדים (ואפשר לקנות בחנויות של המזרח) וגם בוטנים מלוחים שמוסיפים המון לכל פאד תאי ומוקפץ אסייתי.

אפשר להכין את התבשיל הזה כצמחוני, טבעוני, עם בשר, עם רצועות עוף דקות, עם טופו.

מה

250 גרם אטריות ביצים או אטריות אורז מבושלות

250 גרם בשר בקר טחון טרי, או טופו קוביות, או רצועות חזה עוף

1 כף שום קצוץ

1 כף ג׳ינג׳ר קצוץ

צ׳ילי אדום קצוץ לפי הטעם

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ עם החלק הלבן

3-4 כפות סויה

כף פיש סוס תאילנדי (אופצינאלי)

1 כף מיץ לימון

1/2 כוס מים

1-2 כפות סילאן

בוטנים מומלחים קצוצים

שאלוטס מטוגן (אופציונלי)

למי שיש: כף סויה תאילנדית כהה וכף סויה תאילנדית בהירה

איך

בווק מוסיפים 2-3 כפות שמן ומטגנים את השום, ג׳ינג׳ר, חצי מהצ׳ילי ושליש מהבצל הירוק.

לאחר 2-3 דקות מוסיפים את הבשר הטחון, העוף או הטופו, וממשיכים לטגן על להבה חזקה.

מוסיפים חצי כוס מים ומקרצפים את הווק עם כף עץ. מבשלים על להבה בינונית עד שהמים מתאדים.

בסך הכל מבשלים כ-10 דקות את הבשר.

מוסיפים את יתר הרטבים והתבלינים , מוסיפים שליש נוסף של הבצל הירוק וחצי מהצ׳לי שנשאר.

מוסיפים את הנודלס ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול ומורידים מהאש.

מגישים בקערה ומפזרים מלמעלה את יתרת הבצל הירוק, עוד צ׳ילי אדום, בוטנים קצוצים ושאלוטס מטוגן.

היה קל, נכון?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ניוקי רומאי

רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל. בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים. הניוקי הזה

קצ׳יו פפה פסטה רומאית

קצ׳יו פפה היא פסטה מאזור לציו שם נמצאת העיר רומא. קצ׳יו היא הגבינה  ופפה הוא פלפל – הכוונה פה לגבינת הפקורינו הרומאית שעושים מחלב כבשים

הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני

עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי. כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת. תחילה בבוקר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.