מוקאקה תבשיל דגים ברזילאי שהכרתי במקרה.
והסיפור שהיה כך היה: נטפליקס ענקית הסדרות והסרטים האינטרנטית מוציאה מתחת לידיה סדרות תרבות ואוכל מהטובות שראיתי בחיי.
אחת מהסדרות נקראת street food אוכל רחוב, יש פרקים על האוכל האסייתי ולאחרונה התחלתי לצפות בפרקים מדרום אמריקה.
מה אגיד? התעלפתי.
מה שמהמם בסרטים הללו זה לא רק האוכל במדינות השונות, לא רק התרבות, הנופים והיופי אלא בעיקר האנשים – ובדרך כלל נשים – שעומדים מאחורי הסיפורים האלה. גיבורות רחוב שהולידו מנות מהמטבחים המקומיים והפכו לשם ואגדה במקום מגוריהן ולפעמים בכל העולם כולו.
קיצר, מוקאקה.
בעוד גיבורת הפרק של ברזיל (אזור באהיה שאני נשבעת שעוד אגיע אליו) מדברת ומבשלת את המוקאקה, נפל לי האסימון:
מדובר בקדירת דגים מרוקאיים עם חלב קוקוס. ממש כך.
כמובן שלא חיכיתי דקה מיותרת וטסתי למטבח לבשל אותה. יצא מהמם. מהמם.
הברזילאיים משתמשים בשמן דקלים זהוב שנקרא דאנדה dande ולי לא היה דאנדה, אז במקומו הוספתי הריסה.
כמה רע זה יכול להיות? יצא מהמם.
אורז לבן ליד וזהו.
מה
6 פיסות דג לבן שאוהבים אפשרי פילה אפשרי עם עצם
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
1 פלפל צהוב פרוס לרצועות
1 בצל אדום בינוני פרוס לטבות
1 פלפל חריף פרוס לטבעות (אופציונלי)
1 עגבניה אדומה פרוסה לטבעות
4-5 שיני שום קצוצות
צרור כוסברה שטוף קצוץ גס
1 קופסת קרם קוקוס (400 גרם)
מיץ ליים או לימון
מלח, פלפל, גרגרי צ׳ילי
שמן זית
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה פפריקה
1 כף גדושה הריסה
איך
בסיר שטוח ורחב פורסים את כל הירקות מלבד מיץ הליים וחצי מכמות הכוסברה.
מטפטפים מעל מעט שמן זית ומטגנים את הירקות במשך כ-5 דקות.
מערבבים את קרם הקוקוס וההריסה ביחד עם התבלינים ומוסיפים אותם מעל הירקות. מערבבים, מרתיחים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
מוסיפים את הדג ״קוברים״ אותו עמוק בתוך הרוטב, שוב מרתיחים, שוב מכסים ומנמיכים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
מפזרים מעל כוסברה טרייה ומיץ ליים ומגישיים עם אורז לבן.ֿ
מתעלפים.
בוודאות.
הערה: אפשר לצרוב את הדג במחבת לפני הכנסתו לרוטב לא הכרחי. אם כן מתבלים עם מעט שמן, מלח ופלפל צורבים דקה מכל צד ומעבירים לרוטב.