מלפוף מיוחד בסגנון לבנוני

מלפוף הוא כרוב בשפה הערבית.

והמלפוף הזה הוא ערבוב של הסגנון הלבנוני וקצת טורקי. אין במלפוף הקלאסי צימוקים וגם לא צ׳ילי אבל זה מה שבא לי.

גם המילוי מיוחד: ערבוב של סוגי חיטה שונים וקוביות בקר קטנות.

איך יצא אתם שואלים? מהמם. מהמם.

בין שכבות המלפוף גם הוספתי פרוסות דקות של צוואר טלה, אפשר להחליף אותן בצלעות טלה, שזו הקלאסיקה הערבית ואפשר גם לוותר על הבשר ולמלא סיר שמח רק עם המלפוף המטורף הזה.

כמובן שאפשר להחליף את קוביות הבשר בבשר טחון ואת סוגי החיטה והגריסים באורז.

אבל הקומבינציה שבמתכון נותנת משהו אחר, טעמים אחרים ונגיסה אחרת, שאני מאוד מאוד אוהבת.

מה

להכנת הכרוב 

כרוב שלם מפורק לעלים

אפשר להקפיא כרוב לילה במקרר ולהפשיר ולקבל את עלי הכרוב הרכים. רק מרוקנים את ליבת הכרוב ומתחילים לעבוד.

דרך אחרת להרתיח סיר מים, לרוקן את ליבת הכרוב היטב ולהניח את הכרוב בתוך הסיר להפוך מידי פעם ובכל פעם להוציא את עלי הכרוב שנפרדים.

להעביר הכל למסננת.

לחתוך את עלי הכרוב במרכז לשני חלקים, להיפטר מהגבעול הקשה שבמרכזו.

למילוי

1/4 כוס פריקי

1/4 כוס גריסים

1/4 כוס גרעיני חיטה

1/4 כוס אורז פרא (שחור או אדום)

1/4 כוס בורגול גס

1/4 כוס אורז עגול

1/4 כוס צימוקים אוזבקים

מלח, פלפל, בהראט,

שמן זית

1/2 ק״ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנטנות.

מערבבים את כל סוגי החיטהבקערה ושופכים עליהם מים רותחים. מכסים וממתינים 20 דקות. מסננים.

מוסיפים להם את האורז העגול.

בינתיים במחבת מוסיפים שמן זית ומטגנים היטב את קוביות הבשר עד שמשחימות. מוסיפים אותם לתערובת החיטה.

מתבלים, מערבבים ומניחים בצד.

לא שוטפים את המחבת, במחבת זו מכינים את הרוטב (הסבר למטה)

תוספת אופציונאלית : 4 פרוסות דקות של צוואר טלה או 6-8 צלעות טלה

לתבל את הבשר במעט שמן זית ובתבלינים של המילוי.

מילוי הכרוב

לוקחים חצי עלה כרוב ומניחים לאורך, ממלאים במעט מלית, שיש בה גם קוביות בקר, מגלגלים למעין סיגר ארוך וצר.

מסדרים בתחתית של סיר שמתאים לתנור או קדירת חרס ששומנו מראש.

כך מסדרים שתי שכבות.

מעל מפזרים את הבשר המתובל כמו שהוא וממשיכים לסדר עוד שכבות כרוב ממולא.

מדליקים תנור ל-200 מעלות.

הרוטב

1 ליטר ציר עוף או מים

3-4 כפות רכז רימונים

מלח, פלפל, מעט פפריקה אדומה

פלפלוני צ׳ילי

1/2 כוס צימוקים אוזבקיים

בהראט

מרתיחים את הנוזלים במחבת בה טוגנו קוביות הבקר, אליהם מוסיפים את יתר המרכיבים.

משקים את הכרוב הממולא בעדינות, הנוזלים צריכים להגיע עד גובה השכבה העליונה.

מפזרים מעל צימוקים ופלפלוני צ׳ילי.

מכסים בנייר אפייה ומעל מניחים משקולת למשל צלחת שתחזיק את הממולאים ושלא יצופו בעת הבישול.

מעבירים לתנור חם ומבשלים בערך 30 דקות.

מנמיכים ומעבירים לטמפרטורה של 110 אופים במשך 3-4 שעות.

באמצע בודקים אם הנוזלים התאדו לגמרי, מוסיפים עוד מעט מים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.