מלפוף מיוחד בסגנון לבנוני

מלפוף הוא כרוב בשפה הערבית.

והמלפוף הזה הוא ערבוב של הסגנון הלבנוני וקצת טורקי. אין במלפוף הקלאסי צימוקים וגם לא צ׳ילי אבל זה מה שבא לי.

גם המילוי מיוחד: ערבוב של סוגי חיטה שונים וקוביות בקר קטנות.

איך יצא אתם שואלים? מהמם. מהמם.

בין שכבות המלפוף גם הוספתי פרוסות דקות של צוואר טלה, אפשר להחליף אותן בצלעות טלה, שזו הקלאסיקה הערבית ואפשר גם לוותר על הבשר ולמלא סיר שמח רק עם המלפוף המטורף הזה.

כמובן שאפשר להחליף את קוביות הבשר בבשר טחון ואת סוגי החיטה והגריסים באורז.

אבל הקומבינציה שבמתכון נותנת משהו אחר, טעמים אחרים ונגיסה אחרת, שאני מאוד מאוד אוהבת.

מה

להכנת הכרוב 

כרוב שלם מפורק לעלים

אפשר להקפיא כרוב לילה במקרר ולהפשיר ולקבל את עלי הכרוב הרכים. רק מרוקנים את ליבת הכרוב ומתחילים לעבוד.

דרך אחרת להרתיח סיר מים, לרוקן את ליבת הכרוב היטב ולהניח את הכרוב בתוך הסיר להפוך מידי פעם ובכל פעם להוציא את עלי הכרוב שנפרדים.

להעביר הכל למסננת.

לחתוך את עלי הכרוב במרכז לשני חלקים, להיפטר מהגבעול הקשה שבמרכזו.

למילוי

1/4 כוס פריקי

1/4 כוס גריסים

1/4 כוס גרעיני חיטה

1/4 כוס אורז פרא (שחור או אדום)

1/4 כוס בורגול גס

1/4 כוס אורז עגול

1/4 כוס צימוקים אוזבקים

מלח, פלפל, בהראט,

שמן זית

1/2 ק״ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנטנות.

מערבבים את כל סוגי החיטהבקערה ושופכים עליהם מים רותחים. מכסים וממתינים 20 דקות. מסננים.

מוסיפים להם את האורז העגול.

בינתיים במחבת מוסיפים שמן זית ומטגנים היטב את קוביות הבשר עד שמשחימות. מוסיפים אותם לתערובת החיטה.

מתבלים, מערבבים ומניחים בצד.

לא שוטפים את המחבת, במחבת זו מכינים את הרוטב (הסבר למטה)

תוספת אופציונאלית : 4 פרוסות דקות של צוואר טלה או 6-8 צלעות טלה

לתבל את הבשר במעט שמן זית ובתבלינים של המילוי.

מילוי הכרוב

לוקחים חצי עלה כרוב ומניחים לאורך, ממלאים במעט מלית, שיש בה גם קוביות בקר, מגלגלים למעין סיגר ארוך וצר.

מסדרים בתחתית של סיר שמתאים לתנור או קדירת חרס ששומנו מראש.

כך מסדרים שתי שכבות.

מעל מפזרים את הבשר המתובל כמו שהוא וממשיכים לסדר עוד שכבות כרוב ממולא.

מדליקים תנור ל-200 מעלות.

הרוטב

1 ליטר ציר עוף או מים

3-4 כפות רכז רימונים

מלח, פלפל, מעט פפריקה אדומה

פלפלוני צ׳ילי

1/2 כוס צימוקים אוזבקיים

בהראט

מרתיחים את הנוזלים במחבת בה טוגנו קוביות הבקר, אליהם מוסיפים את יתר המרכיבים.

משקים את הכרוב הממולא בעדינות, הנוזלים צריכים להגיע עד גובה השכבה העליונה.

מפזרים מעל צימוקים ופלפלוני צ׳ילי.

מכסים בנייר אפייה ומעל מניחים משקולת למשל צלחת שתחזיק את הממולאים ושלא יצופו בעת הבישול.

מעבירים לתנור חם ומבשלים בערך 30 דקות.

מנמיכים ומעבירים לטמפרטורה של 110 אופים במשך 3-4 שעות.

באמצע בודקים אם הנוזלים התאדו לגמרי, מוסיפים עוד מעט מים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט גריסי פנינה של קיץ

בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות. באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק. הכל

אושפולואו בוכרי

שאוכלים גם באפגניסטן. לדעתי ולדעת בני הבית, זהו אחד המאכלים המעולים שהכנתי ever בבית. יש בו הכל: בשר רך, חומוס רכים, צימוקים מתקתקים שמתנגדים לצ׳ילי,

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

גיוזה – כיסון אסייתי חלומי

לא אוהבת את המילה כיסון. אבל זה מה שהאקדמיה העברית קבעה – אז נשתמש. כיסון….כאילו…. כיס קטן כזה? במחשבה שניה, הגיוזה היא סוג של כיס

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.