ממרחים שונים

נורא כיף להכין ממרחים בבית.

גם טעים יותר, גם טבעי יותר וגם ….זול יותר.

אבל הכי כיף שזה זמין.

תמיד כשבא לי הירקות בהישג יד והופ..יש לי כל ממרח שבא לי.

ממרח פלפלים קלויים

2 פלפלים אדומיים

1 שן שום קלופה

כף חומץ

מלח, פלפל

מעט צ׳ילי

2 כפות שמן זית

קולים את הפלפלים, מקלפים ומסלקים את הגרעינים.

מכניסים למג׳מיקס ומרסקים.

טועמים מתקנים תיבול וזהו.

קל הא?

ממרח עגבניות מיובשות

כוס כוס עגבניות מיובשות

1 שן שום גדולה קלופה

מלח, פלפל

1 כף חומץ בן יין

3 כפות שמן זית

אם העגבניות שרו בתוך תחמיץ או שמן מסננים אם העגבניות יבשות ממש כדאי לשפוך עליהן מים רותחים ולהמתין כשעה.

לסנן.

להוסיף את כל המרכיבים למג׳ימיקס.

שוב לרסק, לטעום ולתקן תיבול.

ממרח ארטישוק איטלקי

1 צנצנת ארטישוק איטלקי כבוש

1 שן שום גדולה וקלופה

מעט צ׳ילי

2 כפות שמן זית

מעט מיץ לימון

חצי כף טימין קצוץ

מסננים את תכולת הצנצנת ומשאירים 2-3 כפות מהנוזל שלה.

מעבירים הכל למגימיקס ומרסקים.

טועמים, מתקנים תיבול וזהו.

ממרח זיתים – טפנד

זה אחד הממרחים הכי אהובים עליי בעולם וגם אותו להכין זה קלי קלוטו.

אפשר להכינו מזיתים ירוקים ואפשר מזיתים שחורים.

במקור מוסיפים לו אנשובי, אבל מי שלא אוהב – לא צריך.

מה

כוס זיתים שחורים או ירוקים מגולענים, שחורים עדיפות לקלמטה

2-3 פילטים אנשובי

פלפל שחור

מעט צ׳ילי

מעט מיץ לימון

2-3 כפות שמן זית

מעט רוזמרין או טימין

להכניס את הכל למגי׳מיקס, לרסק היטב, לטעום ולתקן תיבול.

את כל הממרחים יש להכניס לצנצנות עדיף לזכוכית ולאכסן במקרר. 

בצילום ממרח ארטישוק ירושלמי וממרח פלפלים אדומים. 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט האורז השחור שלי

את האורז השחור הכרתי לפני 25 שנה דווקא בסיציליה. קניתי חבילה והבאתי הביתה. לא היה לי מושג איך לבשל אותו. גם לא זוכרת מה עשיתי איתו.

דגים מרוקאים של אמא שלי

בכל יום שישי בערב, שירה אחת מאחדת את כל הבתים המרוקאיים : דג מרוקאי וחלה. והיום, גם לא את הבתים המרוקאים, כי הדג המרוקאי ביום

הפלפל הממולא שלי

יש מיליון מתכונים לממולאים ואני בטוחה שכולם טעימים. לממולאים שלי אני מוסיפה המון המון ירק מכל הסוגים וגם קוצצת עגבניה אדומה אחת. אהבתי את החמיצות

בולונייז לבן – ביאנקו

ראגו הוא רוטב בולונייז שמתבשל בדרך כלל עם עגבניות ויין אדום. וראגו ביאנקו הוא רוטב בולונייז ללא עגבניות ומתבשל ביין לבן. הבסיס לרוטב העשיר והטעים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.