כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים.

אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין.

בכל פינה, בכל רחוב, סמטא וכיכר העיר מעין חושות קטנוות אפלוליות שם מטגנים סרדינים: חמים, לוהטים, מצופים בקמח ונזרקים לשמן רותח, יוצאים משם זהובים, קריספיים וטעימים למות. על השולחן תמצא תמיד קעריות קטנות של פלפל לבן ומלח ואם תחפוץ תקבל גם צרמלה: רוטב פפריקה חמצמץ, אותו מתיזים על הסרדינים וטורפים כאילו אין מחר.

עכשיו עם יד על הלב: כמה ילדים אתם מכירים שהלכו לביצפר עם כריך סרדינים ומטבוחה?

אני הוא הילד הזה!

אמא שלי בישלה סרדינים בכל מיני צורות המתכונים כאן:

קציצות סרדינים ברוטב עגבניות אותו שחזרה עבורי סמירה מאסווירה. תודה סמירה אהובה.

מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים צמד פילטים סרדינים מחוברים וביניהם טעמים אקזוטיים נפלאים

והיו גם סרדינים כבושים.

כאלה.

מוכר הדגים שלכם יפלט את הסרדינים, יוציא את האידרה ואת הראש, ואתם תגיעו הביתה ותכינו אותם במהירות הבזק.

אח״כ תשבו עם לחם טוב, כוס יין לבן צונן או אראק וקרח ותברכו על החיים.

מה

20 פילטים של סרדינים טריים

1-2 כפות מלח ים

ענפי טימין

פרוסות שום

פרוסות פלפל חריף

פרוסות דקות מלימון אחד

שמן זית

איך

מפזרים על הסרדינים מלח בנדיבות ומסדרים אותם בשכבות שכבות. מכסים ומניחים בצד או במקרר בערך 5 שעות.

שוטפים את הסרדינים היטב ומניחים בצנצנת זכוכית.

ביניהם מסדרים ענפי טימין, פרוסות שום, פרוסות לימון ופרוסות פלפל חריף אדום וירוק.

מכסים הכל בשמן זית ומניחים לשעתיים בערך.

מגישים עם לחם טרי, כוס יין לבן צונן וחברים טובים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

עוף והודו זה סיפור אהבה

תאכלס אצלינו בבית אוכלים הרבה עוף. אנחנו לא שונים מהישראלי הממוצע. בישראל אוכלים בממוצע עוף יותר מכל מקום אחר בעולם, כך פורסם. בכל אופן העוף

טרוף – עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הן אגדה. בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.