לא מכבירה מילים על קציצות הדגים הנפלאות הללו.
רק מוסרת מתכון.
וזהו.
תעשו עם זה מה שאתם רוצים.
אני התעלפתי עליהם.
מה
1/2 ק״ג דג לבן טחון (הכנתי מפלמידה אבל אפשר מכל דג שאוהבים)
2 כפות פירורי פנקו או מצה
ביצה אחת גדולה טרופה
מלח, פלפל שחור גרוס
כוס שלמה של פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה (אופציונלי)
כף שמן
גרידת לימון
לרוטב
4-5 שיני שום
2 כפות ממרח לימון כבוש
1 כוס מים רותחים
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט כורכום
20 זיתים שחורים
שמן זית
שקית גדולה של בייבי תרד שטוף ונקי
איך
מערבבים את כל חומרי עיסת הקציצות ומניחים בצד למספר דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב.
לסיר רחב ונוח מוסיפים מעט שמן זית ואת השום פרוס או כתוש.מטגנים חצי דקה ומוסיפים בזהירות את המים רותחים ותבלינים ואת הזיתים השחורים.
מרתיחים וטועמים תיבול.
בידיים רטובות מגלגלים קציצות בגודל אגוז מלך ומניחים בזהירות בתוך הרוטב הרותח.
מכסים את הסיר, מנמיכים ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את התרד ומערבבים ומבשלים עוד מספר דקות.
אוכלים כמו שזה או על אורז לבן נקי.