מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה.
יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן זית מקומי, יש בו זיתים שחורים שאופיינים לפרובאנס והאנשובי שהוא חלק בלתי נפרד מהנוף היפהפה הזה.
בדרך כלל מכינים את הפיסאלדייר מבצק שמרים, בעצם הוא סוג של פוקאצ׳ה עשירה.
אבל בצוק העיתים וכשממש ממהרים אפשר להכינו מבצק עלים, ואז הוא קראנצ׳י, מהיר וטעים לא פחות.
מה
ריבוע בצק עלים בגודל של כ 30×30 ס״מ (אפשר יותר, אפשר פחות, חופשי חופשי חופשי)
2 בצלים גדולים מאוד או 4 בינוניים פרוסים דק
קופסת אנשובי ( כ-10 יחידות)
2 כפות רוזמרין קצוץ טרי או יבש
שמן זית, פלפל שחור גרוס
חופן זיתים שחורים
איך
הכי קל בעולם!!!
לתוך מחבת נוחה ורחבה מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל הפרוסים. מטגנים בסבלנות על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב.
מורידים מהאש, מוסיפים רוזמרין.
מצננים היטב.
מחממים תנור ל-200.
פורסים את יריעת בצק העלים הקרה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים היטב והרבה את בצק העלים.
אנחנו לא רוצים שהוא יתפח!
מפזרים באופן שווה את הבצל המטוגן, מסדרים את האנשובי יפה יפה ומוסיפים את הזיתים.
אופים עד שהמאפה מזהיב והריח מטריף את בני הבית.