פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה.

יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן זית מקומי, יש בו זיתים שחורים שאופיינים לפרובאנס והאנשובי שהוא חלק בלתי נפרד מהנוף היפהפה הזה.

בדרך כלל מכינים את הפיסאלדייר מבצק שמרים, בעצם הוא סוג של פוקאצ׳ה עשירה.

אבל בצוק העיתים וכשממש ממהרים אפשר להכינו מבצק עלים, ואז הוא קראנצ׳י, מהיר וטעים לא פחות.

מה

ריבוע בצק עלים בגודל של כ 30×30 ס״מ (אפשר יותר, אפשר פחות, חופשי חופשי חופשי)

2 בצלים גדולים מאוד או 4 בינוניים פרוסים דק

קופסת אנשובי ( כ-10 יחידות)

2 כפות רוזמרין קצוץ טרי או יבש

שמן זית, פלפל שחור גרוס

חופן זיתים שחורים

איך

הכי קל בעולם!!!

לתוך מחבת נוחה ורחבה מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל הפרוסים. מטגנים בסבלנות על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב.

מורידים מהאש, מוסיפים רוזמרין.

מצננים היטב.

מחממים תנור ל-200.

פורסים את יריעת בצק העלים הקרה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים היטב והרבה את בצק העלים.

אנחנו לא רוצים שהוא יתפח!

מפזרים באופן שווה את הבצל המטוגן, מסדרים את האנשובי יפה יפה ומוסיפים את הזיתים.

אופים עד שהמאפה מזהיב והריח מטריף את בני הבית.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בורק בשר טורקי מנצח

הטורקים הם אלופי העולם במאפים, בבצקים, בפחממות. כל מה שיוצא מהטאבונים שלהם, מהמחבתות ומהסירים מטריף את הדעת. הבורק הוא משפחה גדולה של מאפים שאנחנו קוראים

ארטישוק בבשר ברוטב זעפרן לימוני

מאמא אסתר היתה יפהפיה. גבוהה מאוד, עור חיוור ובהיר, עיניים כחולות שמיים ושיער שחור כהה. עצמות לחייה היו גבוהות והיא נראתה כמו אלה יוונייה. ככה. 

בלוויל belleville – רובע 20 בפריז

מסלול הליכה :5 ק״מ בערך (בשילוב ת.ציבורית) מטרו: Port De Montereuill (ירוק חאקי מספר 3) כולי רינה ודיצה היום.ֿ היום, נבלה באחת השכונות הכי מרתקות

טארט כנאפה עם תרד וגבינות

פעם הוזמנו לחברים באופן ספונטאני. באופן ספונטאני שאלתי: להביא משהו?״ אולי תביאי מאפה גבינות? נאמר לי. פתחתי את המקרר להוציא חמאה וקמח וביצים להכנת בצק

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.