בקלוואת טחינה ואגוזים מהירה ומשגעת

ללא סירופ סוכר, ללא חיתוכים, ללא הינדוסים.

מהירה,

מגולגלת

וטעימה להפליא.

באקלוואה עם טחינה גולמית ואגוזים.

טבעוניים ממירים את החמאה בשומן אחר

מה

4 עלי פילו מופשרים

50 גרם חמאה מומסת

1 כוס אגוזי מלך טחונים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס טחינה גולמית

8 כפות סוכר

להגשה: מטפטפים סילאן

איך 

הכי קל בעולם.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה.

פורשים עלה פילו ומטפטפים עליו מעט מהחמאה המומסת, אין חובה להבריש רק לטפטף מעל.

מפזרים עליו רבע מהאגוזים הטחונים, האגוזים הקצוצים, הטחינה והסוכר.

מגלגלים בעדינות, חותכים לפיסות בעובי של כ-2 ס״מ ומניחים בתבנית האפייה.

מברישים היטב בחמאה מומסת ואופים עד שהפילו זהוב בערך 1/2 שעה.

מטפטים מעל מעט סילאן וזהו.

זהו, מתעלפים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל. מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף. אפשר לנשנש אותם

קוסקוס מרוקאי של אמא שלי

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מובהק. אבל ראיתי קוסקוס גם בנפולי ובסיציליה. יש הבדל מהותי בין הקוסקוס המרוקאי לבין זה הטריפוליטאי והטוניסאי. האחרונים הם גרגרים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.