קצ׳יו פפה היא פסטה מאזור לציו שם נמצאת העיר רומא.
קצ׳יו היא הגבינה ופפה הוא פלפל – הכוונה פה לגבינת הפקורינו הרומאית שעושים מחלב כבשים ולפלפל שחור.
שניהם, בשילוב מיוחד ומהיר מניבים מנה נפלאה, שמסמלת בעיניי את הגאונות של המטבח האיטלקי: מרכיבים פשוטים וטובים מתאחדים למנה פשוטה וחלומית.
למנת קצ׳יו פפה אחת:
מה
מנת ספגטי אחת בערך 120 100 גרם פסטה יבשה
כחצי כוס פקורינו מגורר (או פחות, או יותר איש איש לטעמו)
כחצי כפית פלפל שחור גרוס גס וטרי (או פחות או יותר איש איש לטעמו)
מים לבישול הפסטה + מלח
איך
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בהרבה מים ומלח.
בינתיים, לצלחת עמוקה מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה המגוררת ואת הפלפל השחור.
דקה לפני שהפסטה מוכנה, מוזגים 2-3 כפות מים רותחים ממי הפסטה הרותחים, מעל לגבינה והפלפל, מערבבים מעט.
מסננים את הפסטה ומעבירים אותהֿ, כך לוהטת, לתוך הצלחת ומעל הגבינה. בעצם מכסים את הגבינה בפסטה המבושלת.
הפסטה הלוהטת ממיסה את הגבינה ומייצרת רוטב סמיך.
מערבבים.
מפזרים מעל עוד פקורינו מגורר ואם רוצים עוד פלפל שחור.
אם רוצים להתאמץ עוד טיפה את תערובת הגבינה, הפלפל והמים מחממים על להבה נמוכה במחבת נפרדת ומוסיפה לה
את הפסטה.
זהו.
מתעלפים.
דרך נוספת היא לעשות את כל התהליך במחבת החמה עצמה ואז להעביר לצלחת ולפזר עוד פרמז׳ן.