פסטה בדגים ועגבניות

אצלינו בבית אוהבים פסטה. אהבת אמת. אהבת עולם.

בארונות שלי מוכמנים כלים שונים ליצור פסטה בצורות שונות ובגדלים שונים, אחד הכלים נראה כמו גיטרה והפסטה שיוצאת ממנו נקראת, כמה מפתיע, ספגטי אלה קיטארה.

בעצם מדובר בלשונות דקים – לינגוויני – שהיא סוג של פסטה .

האיטלקים אוהבים לשדך ללינגוויני רוטב של פירות ים או דגים. כי ככה זה אצלם: לכל סוג פסטה יש רוטב ספציפי.

מה

1/2 ק״ג דג לבן חתוך לקוביות קטנות (אני אוהבת פלמידה לבנה)

1/2-3/4 כוס פאסטה (רוטב עגבניות חלק ומסונן)

מלח, פלפל

צ׳ילי

קליפת לימון מגוררת

4-5 פילטים של אנשובי (לא הכרחי)

2 כפות צלפים במלח או בחומץ

2 כפות זיתים שחורים מגולענים או קלמטה

צרור בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה

3 שיני שום קצוצות

1/2 בצל אדום קצוץ דק דק

שמן זית

250 גרם לינגוויני מבושלים לפי הוראות יצרן

איך

במחבת נון סטיק מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הדג רק עד שהוא נאטם, בערך 2 דקות. מוציאים לצלחת.

למחבת (לא שוטפים) מוסיפים עוד שמן זית, אנשובי, צ׳ילי, קליפת לימון, שום ובצל קצוץ, מטגנים דקה ומוסיפים את רוטב העגבניות: הפסטה. אם יש צורך מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.

מוסיפים צלפים וזיתים ומבשלים בערך 10 דקות.

מחזירים את הדגים ומוסיפים בזיליקום, מבשלים עוד דקה או שתיים מורידים מהאש.

אם הרוטב הצטמצם מאוד, מוסיפים מעט ממי הפסטה.

מערבבים את הפסטה עם הרוטב.

מתעלפים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלרי מבושל עם קציצת בקר

נתחיל מזה שאני משתגעת על מאכלים עם לימון. ממש. וזה אחד המאכלים המרוקאיים הכי אהובים עליי ביקום. היינו אוכלים אותו בעיקר בחורף. כי בחורף יש

חצילים בעגבניות של אבא שלי

חצילים הם אהבה גדולה. זר לא יבין זאת. ֿ אבל כל מי שאוהב חציל מכיר את האחווה הזו. הירק הנפלא הזה, שהוא ים תיכוני וממנו

קפונטה – סלט חצילים סיציליאני

האי סיציליה הוא האי שהרגיש בכיבוש המוסלמי יותר מכל חלק אחר באיטליה. בעצם, כל מי שעבר במהלך אלפיים השנים האחרונות – כבש את סיציליה. זו

זפולה – דונאטס נפלאים מדרום איטליה

זפולה הוא שם כולל למטוגנים מסויימים שהגיעו בעיקר מדרום איטליה: רומא ודרומה. מדובר במטוגנים מתוקים או מלוחים, ממולאים או ריקים מקמח ושמרים או מקמח שמרים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.